Παγκόσμια ημέρα 3ης Ηλικίας

Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας Οικογένεια, όπου επεξεργαστήκαμε θέματα όπως ο εαυτός μου, οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, τα ζώα μου, ασχοληθήκαμε με την ενότητα “οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου” όπου συνέπεσε σχεδόν χρονικά και με τη γιορτή για τα άτομα 3ης Ηλικίας. Με τα παιδιά συζητήσαμε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που έχουμε, είπαμε τα ονόματά τους και εξηγήσαμε τον τρόπο που κάποιος γίνεται παππούς/γιαγιά. Μέσα στη συζήτηση αναφέραμε τους λόγους που κάνουν τους παππούδες τόσο αγαπημένους σε εμάς (“μου λένε παραμύθια”, με πάνε βόλτα, “μου κάνουν ο,τι θέλω”, “μου δίνουν σοκολάτα όταν η μαμά λέει όχι” κλπ).   Διαβάσαμε σχετικά παραμύθια, ακούσαμε και μάθαμε παλιά παιδικά τραγούδια, όπως “η γιαγιά μας η καλή” “ο γερο-παππούς”. Για την ολοκλήρωση της ενότητας καλέσαμε μια γιαγιά μαθήτριας, να μας εξηγήσει τις διαφορές που είχαν τα παιδιά του ¨τότε” με τα παιδιά του “σήμερα¨. Η κυρία Μαρία μας έφερε φωτογραφίες από τα δικά της παιδικά χρόνια, μας περιέγραψε τα ομαδικά παιχνίδια που έπαιζε με τις δικές της φίλες στο σχολείο και μας έδειξε τους δικούς της συμμαθητές.

DSCI0062

DSCI0065

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαρία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και με χαρά μας παρουσίασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή της, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε με βιωματικό τρόπο θέματα δύσκολα για τα παιδιά, όπως το παρελθόν και το παρόν. Παράλληλα μας έδωσε το έναυσμα να ασχοληθούμε με τα παιχνίδια που έπαιζε μικρή, παίζοντάς τα στην αυλή του σχολείου μας.

Για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που μας δίνουν τόσα πολλά, εμείς τους φτιάξαμε μια μικρή κατασκευή για να τους δείξουμε την αγάπη μας.

“Παππού και Γιαγιά σας αγαπάμε πολύ”

DSCI0053

(ο παππούς από τη μια πλευρά και η γιαγιά από την άλλη πλευρά της καρδιά μας)

DSCI0052

(ο παππούς και η γιαγιά, διακοσμημένοι από τα παιδιά)