“I believe I can…” eTwinning project

logo

Παρουσίαση του eTwinning προγράμματος: «I believe I can…»

logo

Το πρόγραμμα αφιερώνεται σε όλα τα κορίτσια (γυναίκες) που πίστεψαν και πιστεύουν στον εαυτό τους, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, με πείσμα και υπομονή, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή και να γνωρίσουν σπουδαίες γυναίκες (κορίτσια) στην ιστορία, οι οποίες με τα επιτεύγματά τους, άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενδυνάμωσης του ρόλου των κοριτσιών και τη μείωση του χάσματος των φύλων, έτσι ώστε,  να διασφαλιστεί πως τα κορίτσια δεν παγιδεύονται από την προκατάληψη του φύλου.

Βέβαια, το πρόγραμμά αυτό δεν είναι μόνο για κορίτσια! Όλοι κερδίζουμε πράγματα μαθαίνοντας από τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων, οι οποίες ενθαρρύνουν όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, να τολμήσουν και να μη φοβηθούν  να αποκαλύψουν τα πάθη τους, τα ενδιαφέροντά τους και να υψώσουν την φωνή τους να φωνάξουν: «Εδώ είμαι και ναι, μπορώ!»

Μέσω συνεργατικών δραστηριοτήτων όπως Steam και η ρομποτική, θα επιχειρήσουμε την ενδυνάμωση των κοριτσιών προκαλώντας τα να αμφισβητήσουν τα πρότυπα που θέτει η κοινωνία και να ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Ταυτόχρονα οι κοινωνικές διαφορές και οι διαρθρωτικές ανισότητες μεταξύ γυναικών (κοριτσιών) και ανδρών (γυναικών) θα αμφισβητηθούν και θα  γίνουν ορατές για να εξαλειφθούν οι αιτίες που τις προκαλούν.

Χώρες συνεργαζόμενων σχολείων: Ελλάδα (7), Κύπρος (1), Σερβία (3) και Πολωνία (1)

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: 26 Σεπτεμβρίου Εβδομάδα Γλωσσών

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Αμερική Αμέλια Έρχαρτ  (Αεροπόρος)

“Οι φόβοι είναι χάρτινοι τίγρεις που δυσκολεύουν κάθε αρχή. Εσύ όμως θα πρέπει να επιμείνεις.”

Συμμετοχή στην Εβδομάδα Προγραμματισμού

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ρωσία Αννα Πάβλοβα

“Κανένας δεν κατακτά την επιτυχία μόνο με το ταλέντο του. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να μετατρέψεις το ταλέντο σε διάνοια”

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Πακιστάν –Μαλάλα Γιουσαφζαι (Ακτιβίστρια)

“Αν θέλω να κάθομαι σε ένα θρανίο και να διαβάζω βιβλία με τις φίλες μου, αυτό αποτελεί δικαίωμά μου”

IANOYAΡΙΟΣΡωσία- Βαλεντίνα Τερέσκοβα (Κοσμονάυτης)

“Όποιος έχει περάσει κάποιο χρόνο στο διάστημα θα το αγαπήσει για την υπόλοιπη ζωή του. Ψηλά στον ουρανό πραγματοποίησα τα όνειρα της παιδικής μου ηλικίας” 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ :Γαλλία – Κοκό Σανέλ (Σχεδιάστρια μόδας)

 “Στην πραγματικότητα η δύναμη χτίζεται πάνω στις αποτυχίες κι όχι στις επιτυχίες σου”

ΜΑΡΤΙΟΣ: Ελλάδα –Μελίνα Μερκούρη (ηθοποιός -πολιτικός)

“Δεν προσποιήθηκα. Το να προσποιείσαι για μένα είναι κάτι χυδαίο. Απλώς ζούσα και μιλούσα όπως ήθελα, χωρίς να υπολογίζω τίποτα και κανέναν. ” 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Ιαπωνία- Γιαγιόι Κουσάμα

“Ήθελα να ξεκινήσω μια επανάσταση, χρησιμοποιώντας την τέχνη για να οικοδομήσω το είδος της κοινωνίας που οραματιζόμουν η ίδια” 

Αξιολόγηση

Διάχυση προγράμματος

Στη διαδραστική εφημερίδα που ακολουθεί μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την πορεία και τα συνεργατικά παραγόμενα προϊόντα του έργου μας:Λήψη αρχείου

Το έργο βραβεύτηκε με εθνική ετικέτα ποιότητας

Screenshot 2023 10 22 23 37 50 960 edit com.adobe .reader

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το 1ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας: Μπεγλοπούλου Μαρία, ΠΕ60

*Για τις δράσεις του etwinning μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του etwinning στην Ελλάδα ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://www.etwinning.gr/