Ενημέρωση για Αποκριά-Κεράσματα

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

έχοντας υπόψη την ασφάλεια όλων και κυρίως των παιδιών σας, σε ερωτήματα που μας κάνετε για κεράσματα στο σχολείο λόγω εορτασμού γενεθλίων ή ονομαστικών εορτών, μετά το τραγικό περιστατικό με το κοριτσάκι που έπαθε αλλεργικό σοκ αλλά και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε τα εξής:

  1. Για να μη στερήσουμε τη χαρά των παιδιών να γιορτάσουν με τους συμμαθητές τους, προτείνουμε όποιος επιθυμεί να παρέχει κεράσματα, να είναι σε ατομικό σακουλάκι και αυτά θα μοιράζονται κατά την αποχώρηση, έτσι ώστε να εγκρίνει και να αποφασίσει κάθε γονέας αν θα το δώσει στο παιδί του. Εναλλακτική λύση προτείνεται το «κέρασμα» να είναι κάποιο μικρό αντικείμενο/ δωράκι και όχι κάτι φαγώσιμο (π.χ. κάποιο μολυβάκι, μπαλόνι κλπ).
  2. Όσον αφορά τον εορτασμό της Αποκριάς σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες, αποφασίσαμε τα παιδιά την Παρασκευή 12-03-21 να έρθουν μεταμφιεσμένα με τις στολές τους ήδη από το σπίτι. Δεν θα πραγματοποιηθεί μπουφές, κάθε παιδί θα έχει το φαγητό του, και η προσέλευση και αποχώρηση θα γίνει κανονικά.

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια
Σοφία Ψαρρά