ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-22

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιοοι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.Από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους .

Στο Νηπιαγωγείο Ποταμού εγγράφονται μαθητές που διαμένουν: Ποταμό,(Αλυκές, Αγία Αικατερίνη, Σολάρι, Κάμπος προς Αλεπού) Ευρωπούλοι.

Στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017. Η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, συνεπώς δε χρειάζεται καμία ενέργεια από πλευράς γονέων/κηδεμόνων.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής. Διευκρινίσεις: 1. Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα εγγραφής έχουν ΜΟΝΟ νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. 2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια. 3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα

Προσοχή: Τα δικαιολογητικά Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, Βιβλιάριο Εμβολίων, και τα  (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα 12:00 έως 13:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του COVID-19.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

 

Η Διευθύντρια

Σοφία Ψαρρά