Εφαρμογές Επαυξημένης πραγματικότητας

Στο πλαίσιο του εορτασμού δύο παγκόσμιων ημερών της Ημέρας του DOT(τελείας) και της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων χρησιμοποιήσαμε δύο εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας που έχουμε κατεβάσει στο taplet του σχολείου μας( QUIVER -ARLOOPA )προκειμένου να εισάγουμε τους μαθητές μας στον κόσμο της τεχνολογίας με τη χρήση κινητών συσκευών.

Τι είναι η Επαυξημένη πραγματικότητα

Επαυξημένη πραγματικότητα (αγγλικά: augmented reality‎) είναι η σε πραγματικό χρόνο άμεση ή έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγώμενα από συσκευές υπολογιστών, όπως ήχος, βίντεο, γραφικά ή δεδομένα τοποθεσίας. Ο όρος εισήχθη το 1992 από τον Τομ Κάουντελ.

Τα τελευταία χρόνια έντονη είναι η εμφάνιση της επαυξημένης πραγματικότητας. Η τεχνολογία Augmented Reality ή αλλιώς επαυξημένη πραγματικότητα ή αλλιώς ενισχυμένη πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις κινητές συσκευές. Η τεχνολογία Augmented Reality επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

1697369325122

1697367601350                                                                             1697367601361

Δωρεά βιβλίων παιδικής βιβλιοθήκης από το Library4all

Τι πιο ωραίο και αισιόδοξο να ξεκινάει η σχολική χρονιά με την υποδοχή παιδικών βιβλίων χορηγία από τον οργανισμό Library4all

O Σύλλογος Διδασκόντων , τα παιδιά και οι γονείς  του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας τους ευχαριστούμε θερμά!

Η Παιδική βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας εμπλουτίστηκε με επιπλέον 21 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας!

                      ΒΙΒΛΙΑ Library4all