Συμμετοχή του σχολείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 “WROHellas”

Το Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 της “WROHellas” με θέμα “Προϊόντα του τόπου μας” . Η συμμετοχή του σχολείου στον Διαγωνισμό έγινε με τη δημιουργία δύο βίντεο , που το πρώτο φέρει τον τίτλο “Η μελισσούλα μας ξεναγεί σε ένα παραδοσιακό λουκουμοποιείο” και το δεύτερο, ¨Το Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας παρουσιάζει την ιστορία του συριανού λουκουμιού”.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Επίσης, ομάδα παιδιών του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας μαζί με την εκπαιδευτικό, Ευγενία Φοράδη παρουσίασαν τη μακέτα με το ρομπότ Bee-Bot και έδειξαν τη διαδικασία παρασκευής του Συριανού Λουκουμιού, στην Διοργάνωση των Περιφερειακών Αγώνων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Νοτίου Αιγαίου της WroHellas , που διεξήχθη στις 7 Μαϊου στα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ.

Δείτε φωτό από την συγκεκριμένη εκδήλωση:

DSCN4383 DSCN4381

4=0ς Κύκλος Εργαστηρίων Δεξιοτήτων : Δημιουργώ – καινοτομώ STEM – Εκπαιδευτική Ρομποτική- Τίτλος προγράμματος « προϊόντα του τόπου μας- Λουκουμάκι Συριανό »

Το  πρόγραμμα Εκπαιδευτικής ρομποτικής που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2021-22 στο πλαίσιο του 4ου  Θεματικού κύκλου Εργαστηρίων Δεξιοτήτων φέρει τον τίτλο “Προϊόντα του τόπου μας – Λουκουμάκι Συριανό”.

Περιγραφή προγράμματος:  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ρομποτική και μαθαίνουν να προγραμματίζουν το ρομποτάκι (μελισσούλα Bee-Bot) , που κινείται πάνω σε μακέτες (πλαίσιο Bee-bot) και καλείται να μας ξεναγήσει στους σταθμούς παρασκευής του παραδοσιακού γλυκίσματος της Σύρου (1η μακέτα),αλλά και να μας δείξει την ιστορική αναδρομή του (2η μακέτα),περνώντας από διάφορους σταθμούς -πόλεις μέχρι να καταλήξει στο νησί της Σύρου.

Παρουσίαση (power point) του προγράμματος:

4=0ς Κύκλος Εργαστηριών Δεξιοτήτων – Λουκουμάκι Συριανό

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ “2Π(Παγκόσμιος Πολίτης) , Στάσου και Κοίταξε τον Κόσμο ” της ACTIONAID

Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Actionaid που φέρει τον τίτλο “2Π(Παγκόσμιος Πολίτης) , Στάσου και Κοίταξε τον Κόσμο” στο πλαίσιο της υλοποίησης του Θεματικού Κύκλου Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στην παρακάτω παρουσίαση (power point) φαίνονται όλες οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος.

2Π Στάσου και κοίταξε τον κόσμο