ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες σας έστειλα τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, θα ήθελα να τις διαβάσετε με μεγάλη προσοχή .
Την Δευτέρα 1 Ιουνίου θα βρεθούμε ξανά ύστερα από 3 περίπου μήνες! Θα σας περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και πολλή αγάπη. Μόνο που τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά….
Μελετώντας τις εγκυκλίους ,τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, κάνοντας τηλεδιασκέψεις με ειδικούς, διαμορφώσαμε την τάξη μας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
Ευτυχώς στο σχολείο μας τα παιδιά θα είναι στην ίδια ομάδα όπου καθημερινά θα έρχονται και θα παρακολουθούν το πρόγραμμα του σχολείου. Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργεί.
 Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται στην καγκελόπορτα του σχολείου, όπου θα τα παραλαμβάνουμε και θα τα οδηγούμε στην τάξη. Το ίδιο θα γίνεται και στην αποχώρηση. Οι γονείς θα περιμένετε έξω από την καγκελόπορτα .Θα υπάρχει σχολικός τροχονόμος.
 Τα παιδιά δεν θα φέρνουν παιγνίδια, παραμύθια ή οτιδήποτε άλλο από το σπίτι. Στην τσάντα τους θα υπάρχει το κολατσιό τους (μπανάνα, τοστ ,ψωμί με πελτέ ή μέλι, κουλουράκια ,κέικ)και νερό αρκετό (2 μπουκαλάκια) .Δεν επιτρέπεται να τοποθετούμε στο ψυγείο τρόφιμα σε  συσκευασίες (γιαούρτια, κρέμες, χυμούς).Μην ξεχάσετε μια πετσέτα οπού θα τρώνε το κολατσιό τους .Στο μπάνιο θα σκουπίζουν τα χεράκια τους με χειροπετσέτες.
Θα  περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην αυλή.
 Η αίθουσα θα αερίζεται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια καθημερινά. Τα λίγα παιγνίδια που αφήσαμε στην τάξη θα πλένονται και θα απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμα για χρήση την επόμενη μέρα. Έχουμε προμηθευτεί από την σχολική επιτροπή του δήμου απολυμαντικά και αντισηπτικά για την προστασία μας.
 Η τάξη έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί. Το κάθε παιδί θα έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι ,όπου θα κάθονται δυο παιδιά σε διαγώνια διάταξη για να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση. Κάθε παιδί έχει τα δικά του ατομικά υλικά.
 Έχουν αποσυρθεί τα λούτρινα και πάνινα παιγνίδια όπως και τα μαξιλαράκια.
Τα παιδιά θα πλένουν αρκετές φορές τα χέρια τους και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μια δραστηριότητα.
 Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα γίνεται από σας θερμομέτρηση των παιδιών στο σπίτι. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα,βήχας,μπούκωμα,διάρροια,εμετός) κρατάμε το παιδί σπίτι και το στέλνουμε σχολείο όταν το επιτρέψει ο γιατρός. Αν κάποιο παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα στο σχολείο, ειδοποιείστε ώστε να το παραλάβετε αμέσως.
 Κατά την διάρκεια της ημέρας δεν θα εισέρχεται κανένας στο χώρο του σχολείου κι αν συμβεί θα τηρείται ημερολόγιο.
Για όποια απορία σας επικοινωνήστε μαζί μας.
Συζητήστε με τα παιδιά τους νέους κανόνες υγιεινής που θα ισχύουν στο σχολείο ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Πιστεύουμε ότι οργανωμένα και  παίρνοντας τα σωστά μέτρα θα αντιμετωπίσουμε  την κάθε δυσκολία .
Θα προσπαθήσουμε όλα αυτά να τους κάνουμε να τα δούνε σαν ένα καινούριο παιγνίδι και θα μάθουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείχνουμε την αγάπη μας στους άλλους. Σας περιμένομε….ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
Οι Νηπιαγωγοί σας
Τζένη -Βάσω