Καλωσόρισες Μάη!!!

Σήμερα πρωτομαγιά η πρώτη του Μαΐου!

1. Μα πως αλλιώς να ξεκινήσουμε παρά με τραγούδι και χορό ! Πατήστε πάνω στη λέξη πρωτομαγιά ,απολαύστε τις εικόνες ακούστε το τραγουδάκι όσες φορές θέλετε, χαρείτε και τραγουδήστε με ρυθμό!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

2.Στη συνέχεια με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά διαβάστε το παρακάτω ποιηματάκι!

Παρατηρήστε την εικόνα…Ποια χρώματα βλέπετε πιο πολύ; Τι κρατάει και τι φοράει το παιδάκι στο λαιμό του; Τι σημαίνει έχει η φύση γιορτή;

3. Τώρα πάρε ένα χαρτί και σχεδίασε και εσύ το δικό σου ανθρωπάκι που το λένε “Μάη”. Φτιάξτο όπως εσύ νομίζεις και όπως μπορείς!.. Πώς θα το χρωματίσεις; Τι θα του φορέσεις; Πώς θα στολίσεις τα μαλλιά του; Βάλε φαντασία και ξεκίνα!

4. Πατώντας πάνω στη φράση “Παροιμίες του Μάη” είσαι έτοιμος-η να δεις και να μάθεις τις 10 πιο γνωστές παροιμίες για το μήνα! Κάθε φορά που η μαμά σου θα σου διαβάζει τη μία θα πατάς κλικ στο βελάκι που βρίσκεται δεξιά της οθόνης για να σου αποκαλυφθεί η επόμενη!

ΟΙ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ

5. Ο Μάης με τα πανέμορφα πολύχρωμα και ευωδιαστά λουλούδια! Προσπάθησε να ακολουθήσεις με το δάχτυλό  σου τη διαδρομή από το ένα λουλούδι στο άλλο!

6. Άκου το τραγουδάκι και προσπάθησε να μάθεις τους στίχους! Πατώντας απλώς πάνω στον τίτλο του !

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΜΑΗ!

Λουλούδια ας διαλέξουμε με ρόδα και κρίνα
και ελάτε να πλέξουμε στεφάνια από κείνα
στο Μάη που σήμερα προβάλλει στη γη.

Τ’ αηδόνια συμφώνησαν της γης αγγελούδια
και βρήκαν και τόνισαν καινούργια τραγούδια
στο Μάη που σήμερα προβάλλει στη γη.

Η θάλασσα γίνεται καθρέφτης και πάλι
το κύμα της χύνεται κι ο φλοίσβος του ψάλλει
στο Μάη που σήμερα προβάλλει στη γη.

Χορεύει το πρόβατο τ’ αρνάκι βελάζει
κι απ’ τον αγκαθόβατο δροσούλα σταλάζει
στο Μάη που σήμερα προβάλλει στη γη.

7. Κοιτώντας την παρακάτω εικόνα γράψε όπως μπορείς σε δικό σου χαρτί τη λέξη ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

8. Η λέξη ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αρχίζει από το γράμμα Π . Μπορείς να βρεις κι άλλες λεξούλες που αρχίζουν από το γράμμα Π, π ; Το παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει να βρεις πολλές με πολύ διασκεδαστικό τρόπο!

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Π

9. Καιρός να βγούμε στην αυλή! Παρατηρώ τη φύση! Βλέπω…Μυρίζω …Ακούω…Αγγίζω! Φωτογραφίζω το ανθισμένο λουλούδι που μ’ αρέσει πιο πολύ! Μαζεύω ένα μπουκετάκι διάφορα λουλούδια. Στη συνέχεια τα βάζω στη σειρά ξεκινώντας από το μεγαλύτερο στο μικρότερο. Αν έχω πολλά χρώματα φτιάχνω ομάδες. Για παράδειγμα μια ομάδα με τις κίτρινες μαργαρίτες μια ομάδα με τις άσπρες. Μετράω πόσες έχει η κάθε ομάδα.Ποια έχει τις πιο πολλές; Ποια τις πιο λίγες; Τέλος με τη βοήθεια των γονιών και αδερφών μου πλέκω στεφάνι!

10. Και τέλος το δικό μας στεφάνι….Φέτος η κατασκευή του πρωτομαγιάτικου στεφανιού του νηπιαγωγείου μας θα διαφέρει από τις άλλες χρονιές ! Δε θα γίνει με υλικά του νηπιαγωγείου αλλά με υλικά του σπιτιού σας που μπορείτε εύκολα να βρείτε και στο σούπερ μάρκετ! Λοιπόν θα χρειαστούμε….

-ένα οποιοδήποτε χαρτόνι

-χαρτάκια που βάζουμε τα γλυκά (κατά προτίμηση μικρό μέγεθος πχ χαρτάκια για τρουφάκια)

-καραμελάκια στρογγυλά ζελεδάκια ή τύπου smarties

-ψαλίδι

-κόλλα

Για να κόψω ένα κύκλο μετρίου μεγέθους διαλέγω ένα στρογγυλό τάπερ της κουζίνας ή μία μεγάλη στρογγυλή σαλατιέρα. Την αναποδογυρίζω πάνω στο χαρτόνι και σχεδιάζω γύρω γύρω τον κύκλο. Έπειτα κόβω με το ψαλίδι. Στη συνέχεια βρίσκω ένα πιο μικρό στρογγυλό αντικείμενο, τάπερ ή πιάτο και ξανασχεδιάζω με τον ίδιο τρόπο ώστε ο κύκλος να είναι ομόκεντρος με τον προηγούμενο. Κόβω μόνο το εσωτερικό του κύκλου όπως φαίνεται στην εικόνα…

.

Στη συνέχεια κολλάω τα χαρτάκια των γλυκών και τοποθετώ στη μέση τα καραμελάκια!

Σίγουρα θα είναι τα πιο πρωτότυπα και γλυκά στεφανάκια!!! Αν θέλετε μη χρησιμοποιήσετε και καθόλου κόλλα, στήστε το στεφανάκι σας , φωτογραφίστε το για να το θυμάστε και τέλος αφήστε τα καραμελάκια για σας!!! Καλή σας απόλαυση παιδάκια μας !!! Με πολλή αγάπη από τις κυρίες σας!!!