ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΩΝ

Μάι 2023 10

3ο εργαστήριο δεξιοτήτων: “Αξίες ζωής στην εκπαίδευση”

Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ      | ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΩΝ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3ο εργαστήριο δεξιοτήτων: “Αξίες ζωής στην εκπαίδευση”
Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Living Values Education Program’,), προέκυψε από την ανάγκη να μειωθεί η αρνητική επίδραση στα παιδιά από την αυξανόμενη βία, τα κοινωνικά προβλήματα και την έλλειψη σεβασμού προς άλλους και το φυσικό περιβάλλον. Έγινε με συνεργασία εκπαιδευτικών απ’ όλο τον κόσμο και στοχεύει στην ενίσχυση 12 κύριων προσωπικών και κοινωνικών αξιών που συμβάλλουν σημαντικά στη ζωή και την ευτυχία του ανθρώπου:ειρήνη, σεβασμός, αγάπη, υπευθυνότητα, ευτυχία, ελευθερία, συνεργασία, τιμιότητα, ταπεινοφροσύνη, ανεκτικότητα, απλότητα και ενότητα.

Το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό «Αξίες ζωής στην Εκπαίδευση» είναι εμπνευσμένο από την ιδέα και τη φιλοσοφία του LVEP και βασισμένο στην ελληνική πραγματικότητα, τον πολιτισμό και τις υπάρχουσες παιδαγωγικές συνθήκες.  Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1995 και στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με την συνεργασία εκπαιδευτικών απ΄ όλο τον κόσμο. Υλοποιείται από το 2010 στα σχολεία, ως πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το σωματείο «Αξίες ζωής στην Εκπαίδευση». Οι μαθητές/τριες μέσα σ’ ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον, αναγνώρισαν / εξέφρασαν συναισθήματα και ιδέες, ανέπτυξαν κριτική σκέψη, βίωσαν την εμπειρία των αξιών, απέκτησαν γνώσεις και οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμιο.  Σήμερα εφαρμόζεται με επιτυχία σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) σε Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, κατασκηνώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς.

ΠΗΓΕΣ

(Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση / Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης  Τομπούλογλου Ιωάννης Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας

(Χρήστος Τραμποσίνης, ψυχολόγος, στέλεχος Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ»)



Λήψη αρχείου