Παραμύθια αγάπης

Σας προτείνουμε να διαβάσετε με τα παιδιά σας το παρακάτω παραμύθι που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης, της καλοσύνης και του σεβασμού που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με το φόβο!

Διαβάστε λοιπόν το παραμύθι μαζί τους, δείτε την εικονογράφηση, προτείνετε να σας πουν τι τους άρεσε, τι δεν τους άρεσε από το παραμύθι, ποιοι είναι οι ήρωες της ιστορίας, ποιος είναι ο αγαπημένος τους ήρωας, αν θα ήθελαν ένα διαφορετικό τέλος στην ιστορία…

Τέλος προτείνουμε να αντιγράψουν τον τίτλο (όπως μπορούν) και να ζωγραφίσουν την αγαπημένη τους εικόνα που τους έκανε εντύπωση. Μην ξεχνάτε να τα ενθαρρύνετε και να τα επιβραβεύετε συνεχώς για την προσπάθεια τους!

issuu.com/saita.publications/docs/liontari/1?ff=true  

Κάντε αντιγραφή και επικόλληση του παραπάνω συνδέσμου στη γραμμή αναζήτησης και καλή σας ανάγνωση…

Μια δεύτερη πρόταση είναι να παρακολουθήσετε το παραμύθι «το δέντρο που έδινε» σε βίντεο στους παρακάτω συνδέσμους.

1. https://www.youtube.com/watch?v=OTCfOUBI5lI&feature=youtu.be

2. https://www.youtube.com/watch?v=if_PTrX1dNA

Αφού ακούσετε το βιβλίο μπορείτε να κάνετε τη δουλίτσα που κάνετε για τη δανειστική βιβλιοθήκη στο σπίτι. Σε ένα φύλλο χαρτί μπορείτε να ζωγραφίσετε την αγαπημένη εικόνα που φανταστήκατε ενώ ακούγατε την ιστορία. Μπορείτε να γράψετε το όνομά σας και τον τίτλο και πως νιώσατε. Αν θέλετε μπορείτε να διηγηθείτε ξανά την ιστορία στα αδέλφια σας ή στους γονείς σας να παίξετε τους μικρούς παραμυθάδες και μπορείτε ακόμα και να την ηχογραφήσετε με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά και μετά ακούστε τον εαυτό σας.

Χριστός Ανέστη

Χριστός Ανέστη. Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδάκια μας και τις οικογένειες τους χρόνια πολλά με υγεία , αγάπη και πολλά χαμόγελα που ελπίζουμε να τα δούμε σύντομα από κοντά!!!!