Select a text on the page and get translation from Google Translate!

Google Translate Client

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

e-safety1Καθημερινά μαθητές,μαθήτριες,γονείς κι εκπαιδευτικοί επισκέπτονται πλήθος ιστοσελίδων και χρησιμοποιούν διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Το Facebook,για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή!Η χρήση του Διαδικτύου έχει εκτός από πλεονεκτήματα και κινδύνους!Μερικοί από αυτούς είναι

η ηλεκτρονική και οικονομική απάτη,η κλοπή προσωπικών δεδομένων,η προσωπική προσβολή,η επίθεση διαφόρων ιών στον υπολογιστή μας.

Όλοι μας είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιούμε!

Ένα αρνητικό σύνηθες φαινόμενο είναι το cyberbulling.Συμβαίνει αρκετές φορές άτομα να επιτίθενται φραστικά σε χρήστες του Διαδικτύου.Το φαινόμενο αυτό έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις σε ψυχολογικό επίπεδο κυρίως στα παιδιά και τους εφήβους.Μερικές πτυχές του cyberbulling και συμβουλές για την αντιμετώπιση του μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.

Στην Ελλάδα τέτοιου είδους σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία μπορούμε να απευθυνόμαστε ΕΠΩΝΥΜΑ!

Η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών είναι  11188
FAX : 210-6476462
E-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 

Οι ακόλουθες ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες περιέχουν εκπαιδευτικό υλικό,παιχνίδια και χρήσιμα videos!

E-SAFEKIT     CYBERKID      THINKUKNOW      CHILDNET      STOPBULLING

 

Εύχομαι καλή και πάνω απ’ όλα ΑΣΦΑΛΗ πλοήγηση!!!

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikmyk/2015/02/08/%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση