Στο τμήμα που διδάσκω στο πλαίσιο του προγράμματος Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Απόκτηση Βασικών Δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – “ΗΡΩΝ-2”, ολοκληρώσαμε αισίως σήμερα την ενότητα για τη χρήση εργαλείων δημιουργίας παρουσιάσεων.

Μετά την απαραίτητη εισαγωγή και παρουσίαση του εργαλείου PowerPoint, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο σε προτάσεις και τρόπους δημιουργίας καλύτερων παρουσιάσεων και για το σκοπό αυτό συζητήσαμε πάνω  στην πολύ καλή παρουσίαση του καθηγητή Πληροφορικής Γιώργου Χατζηνικολάκη καθώς και σε ιδέες και συμβουλές για καλύτερες παρουσιάσεις που είχα ανεβάσει και εγώ στο ιστολόγιο μου και μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Οι εκπαιδευόμενοι του προγράμματος ΗΡΩΝ-2 χωρίστηκαν σε ομάδες, με θέμα της εργασίας το “Άγνωστα νησιά του πλανήτη μας”, δημιουργίας του φίλου και συναδέρφου καθηγητή  Πληροφορικής Γιάννη Σαρημπαλίδη, το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες ενδεικτικές εργασίες των εκπαιδευομένων.

(χρησιμοποιήστε Google Chrome ή Mozilla Firefox αν έχετε πρόβλημα προβολής των παρουσιάσεων).
Η εργασία της Ιάσμης και Βάσως Βούρου, με θέμα το νησί της Μαδαγασκάρης.

Η εργασία της Νάσιας Γιαμουγιάννη, Βάσως Μουτσουγιάννη & του Μανόλη Γαλέτσα, με θέμα το νησί του Πάσχα.

Η εργασία της Μυρσίνης Λούπου & της Ζαχαρούλας Ταμκαλή, με θέμα το νησί της Ισλανδίας.

Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλές εργασίες, οι οποίες υιοθετούν τις προτάσεις και καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, καθώς επίσης και βοήθησαν στο να μάθουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για αυτά τα “άγνωστα” νησιά του πλανήτη μας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!