Χορεύουμε για την Ισότητα. Χορεύουμε για τη άρση των έμφυλων διακρίσεων.

Χορεύουμε για την Ισότητα-
Χορεύουμε για την άρση των Έμφυλων Διακρίσεων.

ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια, μουσικούς ρυθμούς και ακούσματα, χορούς και σχηματισμούς, τα παιδιά μας απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν δέκτες υψηλών κοινωνικών και πολιτισμικών αξιών.
Αξιών ζωής στην προοπτική ενός καλύτερου κόσμου.

Θερμά ευχαριστήρια στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών -Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που συνέβαλαν σε αυτήν την τόσο πλούσια εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά και κοινωνικά δράση.

Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης 2023

Η  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ:  

«Χόρεψαν για την ισότητα» οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης – YouTube

2 3 41 ΕΙΚ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας είναι ένας από τους φορείς, που στηρίζει τα τελευταία χρόνια το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης σε θέματα πρόληψης και υγείας του μαθητικού πληθυσμού.
Ακολουθεί το μήνυμα του Ιδρύματος σε σχέση με την έμφυλη βία και τη φυσική δραστηριότητα των γυναικών, του ιατρού -καρδιολόγου κυρίου Γκούμα Γεωργίου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας στέκεται δίπλα σας στην προσπάθεια σας για την ισότητα και την άρση της έμφυλης βίας και των έμφυλων διακρίσεων στον αθλητισμό και σας καλεί να σταθείτε δίπλα του σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σκοπό έχει την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας στις γυναίκες, το πρόγραμμα «WOMEN’S HURDLES». Έχει διαπιστωθεί ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου οι γυναίκες απέχουν από τη φυσική δραστηριότητα και την άσκηση σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό συγκριτικά με τους άντρες. Επιπλέον η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελεί βασικό παράγοντα για καρδιαγγειακές παθήσεις. Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε όλοι μαζί βήματα που θα αλλάξουν αυτά τα δεδομένα.
Θέλουμε οι γυναίκες να συμμετέχουν στις λήψεις αποφάσεων μέσα από την παρουσία τους σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε κάθε τομέα των σπορ, του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας.
Θέλουμε να προβάλουμε την εικόνα επιτυχημένων γυναικών που ταυτόχρονα βρίσκουν το χρόνο και τη διάθεση να είναι φυσικά δραστήριες.
Δίπλα σε κάθε τέτοια γυναίκα βρίσκεται ένας σύντροφος που την υποστηρίζει στις καθημερινές της υποχρεώσεις απέναντι στο νοικοκυριό και τα παιδιά και της δίνει τη δυνατότητα να είναι φυσικά δραστήρια. Θέλουμε να επιβραβεύσουμε αυτούς τους συντρόφους και να ενθαρρύνουμε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.
Η γυναίκα πρέπει στο καθημερινό εργασιακό της περιβάλλον να βρίσκει χρόνο και
ευκαιρίες να γυμνάζεται. Το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. θέλει να ζητήσει από την Πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη προγραμμάτων άσκησης και ευεξίας τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Παράλληλα, αυτό το εγχείρημα πρέπει να αγκαλιαστεί με θέρμη και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις με σκοπό τη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας των υπαλλήλων τους.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2023/02/19/choreyoyme-gia-tin-isotita-choreyoyme-gia-ti-arsi-ton-emfylon-diakriseon/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση