Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Supporting Gamified Physical Activities in & out of Schools» , για μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς του Μουσικού Σχολείου Αλεξπολης

Ο καθιστικός τρόπος ζωής, η ανεπαρκής φυσική δραστηριότητα και η υπερκατανάλωση τροφής αποτελούν χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου ζωής σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και στην ποιότητα ζωής. Οι νέοι της Κύπρου δεναποτελούν εξαίρεση και παρουσιάζουν από τα υψηλότερα ποσοστά αυξημένου σωματικού βάρους και φυσικής αδράνειας στην Ευρώπη. Φορείς από οκτώ διαφορετικές χώρες συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Supporting Gamified Physical Activities in & out ofSchools» (SUGAPAS) που στοχεύει να βοηθήσει τους εφήβους να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα SUGAPAS χρησιμοποιεί την τεχνολογία μέσω εφαρμογών ‘σοβαρών παιχνιδιών στο κινητό τηλέφωνο, σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τους νέους να καταγράψουν και να αξιολογήσουν την φυσική δραστηριότητα και τη διατροφή τους, ενώ παράλληλα τους βοηθά να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία.

Το  εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα είναι  στη διάθεση  μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.

Στην ψηφιακή  βιβλιοθήκη ΕΥΖΗΝ του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞ-ΠΟΛΗς το πρόγραμμα SUGAPAS για να εξασκηθούν ευχάριστα και διαδραστικά μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, στις εξαιρετικά ωφέλιμες εφαρμογές του για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ 2

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/11/12/programma-erasmus-me-titlo-supporting-gamified-physical-activities-in-amp-amp-out-of-schools-gia-mathites-ekpaideytikoys-kai-goneis-toy-moysikoy-scholeioy-alexpolis/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση