«

»

Αυγ 25

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Special Olympics Hellas: Θεαματικά τα αποτελέσματα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί»_ Στα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού το Μουσικό Αλεξ-πολης

Εξίσου αισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα Ενταξιακά Σχολεία Αθλητισμού της Ελλάδας, που εφάρμοσαν το Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.», καθώς τουλάχιστον 9 στους 10 μαθητές με νοητική αναπηρία ένιωσαν αποδοχή από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες κατά τις δράσεις των Special Olympics Hellas στα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού. Από την πλευρά τους, οι μαθητές χωρίς νοητική αναπηρία ανέφεραν ότι το Πρόγραμμα και τα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού προάγουν τη θετική στάση, τη γνώση, την ενσυναίσθηση, τη φιλία και την αγωγή, και ότι τα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην εμπλοκή της κοινωνίας.

«Όλοι μαζί παίζουμε και διδασκόμαστε αξίες» τόνισε μαθητής από το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, ενώ μαθήτρια από το 5ο ΓΕΛ Κορυδαλλού ανέφερε για το Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.»,  ότι: «Η αγάπη για το παιχνίδι αφήνει στην άκρη τις διαφορές, διατηρώντας όμως την μοναδικότητα του κάθε ατόμου, δημιουργώντας έτσι μια ομάδα που ενώνει τους κρίκους των ξεχωριστών ατομικών στοιχείων σε μια τέλεια αλυσίδα»..

Διαβάστε  Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ Special Olympics Hellas: Θεαματικά τα αποτελέσματα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» | Έθνος (ethnos.gr)

 

ΜΟΥΣΙΚΟ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/08/25/om-special-olympics-hellas-theamatika-ta-apotelesmata-apo-to-ekpaideytiko-programma-paizoyme-mazi-mathainoyme-mazi-_-sta-scholeia-entaxiakoy-athlitismoy-to-moysiko-alex-polis/

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων