Μουσική δημιουργία και έμπνευση στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας στο blog είχαμε παρουσιάσει την δουλειά του συναδέλφου Βαγγέλη Καραφυλλίδη, καθηγητή πιάνου του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, είχαμε παρουσιάσει την ενασχόλησή του με την ηχογράφηση παιδαγωγικών έργων για πιάνο του συνθέτη Theodore Oesten. Επίσης, είχαμε συμπεριλάβει και τον σύνδεσμο με την τελευταία δουλειά του συναδέλφου, δηλαδή την ηχογράφηση του έργου Lebende Bilder Op.157. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε την ηχογράφηση όλων των κομματιών του εν λόγω συνθέτη που έχει πραγματοποιήσει ο συνάδελφος. Πρόκειται για τα έργα Maiblümchen Op.61 (25 κομμάτια), Goldperlen Op.94 (25 κομμάτια) και Lebende Bilder Op.157 (12 κομμάτια). Στα ελληνικά οι τίτλοι των έργων αυτών θα μπορούσαν να αποδοθούν ως «Λουλούδια του Μαΐου»«Χρυσές Χάντρες» και «Ζωντανές Εικόνες» αντίστοιχα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους τίτλους των κομματιών που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτήν την ηχογράφηση: «Το Κυνήγι», «Ισπανικός Χορός», «Βαλς του Κούκου», «Παρέλαση των Μικρών Στρατιωτών», «Η Βασίλισσα των Νεράιδων», «Η Κουζίνα της Μάγισσας».

Η ηχογράφηση αυτή συμπεριλαμβάνει συνολικά εξήντα-δύο (62) παιδαγωγικά κομμάτια για πιάνο του συνθέτη Theodore Oesten. Η διάρκεια της ηχογράφησης ξεπερνά την μία (1) ώρα. Μπορείτε να ακούσετε τα κομμάτια αυτά στον εξής σύνδεσμο:

Καλή ακρόαση!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/31/moysiki-dimioyrgia-kai-empneysi-sto-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση