«

»

Ιαν 09

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ο 12λογος της Χειμερινής Κολύμβησης!_ Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας

*H πιο κατάλληλη θερμοκρασία του νερού για να κολυμπήσουμε και να προστατεύσουμε την καρδιά μας είναι περίπου στους 24-26ο C.* Η χειμερινή κολύμβηση προσφέρει ψυχική ευεξία, βελτιώνει το ανοσοποιητικό και ενδυναμώνει το  μυϊκό σύστημα. *Όταν η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ χαμηλή, έχουμε απώλεια ενέργειας, εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας του σώματος & του ψυχρού νερού. * Σε θερμοκρασίες κάτω των 15ο C, όπως συνήθως συμβαίνει τους χειμερινούς μήνες, η διάρκεια της κολύμβησης θα πρέπει να είναι τόσα λεπτά, όσοι και οι βαθμοί C του νερού. *Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες νερού μπορούμε να χρησιμοποιούμε ειδικές στολές κολύμβησης.
* Η προθέρμανση, με ασκήσεις εκτός του νερού, βοηθάει πολύ στην καλύτερη προσαρμογή του οργανισμού. *Συμβουλευόμαστε πάντα τον εξειδικευμένο ιατρό μας και  ακολουθούμε τις οδηγίες του, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού μας. *Δεν κολυμπάμε ποτέ τον χειμώνα, εάν  έχουμε διακόψει την κολύμβηση μας από το καλοκαίρι και δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού. *Δεν κολυμπάμε μόνοι μας, σε απομονωμένες περιοχές. *Δεν κολυμπάμε ποτέ με βροχή, ή καταιγίδα. *Δεν καταναλώνουμε ποτέ αλκοόλ, πριν μπούμε στο νερό,  «για να ζεσταθούμε». *Σκουπιζόμαστε καλά και φοράμε ζεστά ρούχα, μετά την έξοδο μας από το νερό.

ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/01/09/o-12logos-tis-cheimerinis-kolymvisis-_-elliniko-idryma-kardiologias/

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων