«

»

Ιαν 07

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ισορροπημένη Διατροφή μετά τις γιορτές _ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

*Αποφεύγουμε τις στερητικές δίαιτες & προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε μία «κανονικότητα» ισορροπημένης διατροφής.
*Οργανώνουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας, για να ξέρουμε ακριβώς τα γεύματά μας & να μην καταναλώνουμε τυχόν ανεξέλεγκτα τα περισσεύματα των εορτών, ειδικά λιχουδιές & γλυκίσματα.
*Ξεκινάμε με το πρωινό, τα ενδιάμεσα & κύρια γεύματα.
*Τα εμπλουτίζουμε με σαλάτες & φρούτα, που μπορούμε να συνδυάσουμε με γιαούρτι ή & ξηρούς καρπούς. Έτσι, απολαμβάνουμε γεύματα πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, που οι αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς μας.
*Οι σούπες λαχανικών, χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε φυτικές ίνες, είναι μία εξαιρετική επιλογή για αυτή την περίοδο.
*Αποφεύγουμε το αλκοόλ σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν καταναλώσαμε αρκετό κατά την περίοδο των εορτών & δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό, για τη διευκόλυνση & τόνωση των λειτουργιών του οργανισμού μας.
*Λέμε «ΟΧΙ» στην πρόσληψη των «κακών λιπαρών», για να προστατεύσουμε την υγεία της καρδιάς μας & να μειώσουμε τα επίπεδα της χοληστερόλης μας. Περιορίζουμε σημαντικά την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης (πχ. κόκκινο κρέας, βούτυρο), τα τηγανιτά και τα υψηλά επεξεργασμένα σνακ (trans λιπαρά, πχ. πατατάκια, μπισκότα, κλπ).
*Λέμε «ΝΑΙ» στην πρόσληψη των «καλών λιπαρών», για να προστατευτούμε από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, κάποια λιπαρά ψάρια, είναι τροφές που περιέχουν λιπαρά καλής ποιότητας, ωστόσο η κατανάλωσή τους δεν θα πρέπει να είναι ανεξέλεγκτη, καθώς είναι τροφές πλούσιες σε θερμίδες.
*Σε κάθε περίπτωση, επειδή κάθε οργανισμός έχει τις δικές του, ιδιαίτερες ανάγκες, συμβουλευόμαστε το γιατρό μας, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζουμε χρόνια, ή άλλα προβλήματα υγείας.
Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και κείμενο που λέει "LAPYMA KAP KAPPO PANN 1991 Ισορροπημένη Διατροφή μετά τις γιορτές."

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/01/07/isorropimeni-diatrofi-meta-tis-giortes-_-elliniko-idryma-kardiologias/

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων