«

»

Σεπ 14

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΠΟΛΗΣ

       Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, που καθιερώθηκε από το Παγκόσμιο Κέντρο Αναφοράς για την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών (GFARC) της IFRC,  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 . στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λυκειακές Τάξεις  Αλεξανδρούπολης επίδειξη των κανόνων Υγιεινής στους μαθητές/τριες όλων  των τάξεων του Σχολείου.

      Οι κανόνες Υγιεινής στο σχολικό περιβάλλον περιλαμβάνουν:

  • Τα μέτρα πρόληψης για τη νόσο covid-19
  • Αναφορά και ενημέρωση σχετικά με το εμβόλιο για τη νόσο covid-19

      Οι Εκπαιδεύτριες του  Ε,Ε,Σ,  αναφέρθηκαν  στις Πρώτες Βοήθειες με σκοπό την  ευαισθητοποίηση των μαθητών  στις πρώτες βοήθειες ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα και με ασφάλεια  σε περιπτώσεις τραυματισμών στο σχολικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο στα παιδιά και κατ’ επέκταση στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς των παιδιών.

« Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο »

« Γίνε ήρωας Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο και στην κοινωνία »

      Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε  με την αγαστή συνεργασία του Ε.Ε.Σ. με τη διεύθυνση και του συλλόγου των Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Ήδη  έχει προγραμματισθεί για το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής,  πρόγραμμα συστηματικής εκπαίδευσης απο το Ε.Ε. Σ. για όλες τις τάξεις  και τους μαθητές και τις μαθήτριες  του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης στις παρακάτω θεματικές:

  • Μέτρα πρόληψης για τη νόσο covid-19 – Ατομική Υγιεινή 
  • Α’ βοήθειες  – ΚΑΡΠΑ
  •  

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/09/14/eortasmos-pagkosmias-imeras-a-voitheion-sto-moysiko-scholeio-alexpolis/

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων