LEGENDS 2004 YOUTH CUP. Πρόταση για μεταφορά της δράσης και στα σχολεία

 του Παπαπαντελή Νικήτα

               Αναμφισβήτητα, η εκδήλωση Legends 2004 Youth Cup  πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Στάδιο ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ  της Αλεξανδρούπολης. Μια δράση προπονητικού και αγωνιστικού χαρακτήρα, μία διαδραστική διαδικασία για παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου της ηλικιακής κατηγορίας Κ12, αγοριών και κοριτσιών. Το  στάδιο της  Αλεξανδρούπολη πλημύρισε  με παιδιά  ακαδημιών από την περιοχή της ΑΜΘ  έχοντας την ευκαιρία εν καιρώ κορονοϊού να παίξουν ποδόσφαιρο και να περάσουν εποικοδομητικά βλέποντας  από κοντά τα πρότυπά τους, τους σπουδαίους αθλητές της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου 2004. Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν μαζί με τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τις αξίες του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και της ευγενούς άμιλλας, (ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, καθορισμός στόχων κ,ά.).

                      Ο χώρος του αθλητισμού εξελίσσεται με θεαματικούς ρυθμούς, καθώς, εκτός από την πρόοδο των αθλητικών προγραμμάτων, υπάρχει όλο και μεγαλύτερη  κοινωνική προβολή και απήχηση. Οι νέοι μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε σωστά και υγιή πρότυπα, σε ένα δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον, που τους καθιστά  πολλές φορές ευάλωτους  σε αντικοινωνικές στάσεις και  συμπεριφορές (υιοθέτηση της βίας, αποθέωση του ατομικού επιτεύγματος, μοναχική πορεία χωρίς οράματα, στόχους και ιδανικά κ.ά.).

               Η γενιά του 2004 είναι μια υγιής γενιά, υπόδειγμα αθλητών,  πρότυπα ψυχής, πειθαρχίας και δύναμης. Για τα αθλούμενα παιδιά αθλητές τέτοιας ποιότητας και επιπέδου μπορούν να αποτελέσουν οδοδείκτη  για την επίτευξη  των  ατομικών και  ομαδικών  τους στόχων, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή.  Να τους δείξουν το δρόμο για την ΄΄Ιθάκη΄΄. Μια τέτοια εξαιρετική δράση, με ιδιαίτερη παιδαγωγική  ένταση θα μπορούσε να υιοθετηθεί, έστω και πιλοτικά, από τα συναρμόδια υπουργεία Αθλητισμού – Πολιτισμού και Παιδείας, με τεράστια  παιδαγωγικά οφέλη για τους μικρούς μαθητές μας, ιδιαίτερα  στην Α/θμια Εκπ/ση.  Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τον Βασίλη Λάκη να εκφράζεται θετικά, όταν συζητώντας μαζί του του έθεσα μια τέτοια προοπτική. Στην κατεύθυνση αυτή θα ληφθούν πρωτοβουλίες.

               Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τους αγαπημένους μας αθλητές,  το ίδρυμα  Σταύρος  Νιάρχος και το Δήμο Αλεξανδρούπολης που στήριξαν μια τέτοια  κοινωνική δράση. Στο σύνολο της διοργάνωσης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/07/03/legends-2004-youth-cup-protasi-gia-metafora-tis-drasis-kai-sta-scholeia/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση