Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί, στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης

      Σε μια σεμνή τελετή  που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης την Τετάρτη 30.06.2021, η  διευθύντρια αυτού κ. Κεμαλάκη Ελένη παρέλαβε, συμβολικά δώρα και έπαθλα (αθλητικό ιματισμό και εξοπλισμό, αναμνηστικά διπλώματα κ.ά.). με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified. Στην εκδήλωση παρέστη η υπεύθυνη του προγράμματος στην περιοχή, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Δάφνη Δεληγιάννη.

    Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2019-2020 και λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) διεξήχθη μόνο το θεωρητικό/ενημερωτικό σκέλος εξ αποστάσεως και  στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με  δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πρόκειται για μία σημαντική τριετή συνεργασία με τα Special Olympics International για την υποστήριξη του διεθνούς προγράμματος Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified. σε 14 χώρες. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις. Σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης  ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου Παπαπαντελής Νικήτας αναφέρει: ΄΄Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης είναι ένα από τα σχολεία, πανελλαδικά, που συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό. Λόγω της πανδημίας  το πρώτο μέρος του προγράμματος  το παρακολούθησαν διαδικτυακά πενήντα  (50)  μαθητές  του σχολείου μας. Οι μαθητές μας είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τη νοητική αναπηρία και να ευαισθητοποιηθούν. Στόχος μας είναι να σπάσουν στερεότυπα, να δημιουργηθεί το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς, να προωθηθεί  η συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να ενισχυθεί η ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού. Το μάθημα της Φυσικής  Αγωγής μπορεί και πρέπει να καλλιεργήσει τέτοιες κοινωνικές αρετές και αξίες ζωής. Το Μουσικό σχολείο Αλεξ/πολης, ένα σχολείο Μουσικής παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού  θα συνεισφέρει με την συμμετοχή του  σε ένα δίκτυο σχολείων  που θα στηρίξουν το πρόγραμμα αυτό΄΄.

 

  

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/06/30/paizoyme-mazi-mathainoyme-mazi-sto-moysiko-scholeio-alex-polis/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση