«

»

Μαρ 22

Εκτύπωσέ το Άρθρο

»Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο έτος του Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» το οποίο πραγματοποιείτε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πρόκειται για μία σημαντική τριετή συνεργασία με τα Special Olympics International για την υποστήριξη του διεθνούς προγράμματος Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified. σε 14 χώρες. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις.Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ελλάδα, Βραζιλία, Χιλή, Κίνα, Αίγυπτο, Ινδία, Ινδονησία, Κένυα, Μεξικό, Μαρόκο, Ρωσία, Σερβία, Κινεζική Ταϊπέι και Τανζανία.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, απευθύνεται σε εκπαιδευτικές μονάδες Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικής, Επαγγελματικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Έγκρισης Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Φ16/144054/Δ2).Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης είναι ένα από τα σχολεία που εγκρίθηκε πρόσφατα η συμμετοχή του στο πρόγραμμα αυτό. Λόγω της πανδημίας  το πρώτο μέρος του προγράμματος θα παρακολουθήσουν οι μαθητές του σχολείου διαδικτυακά, μέσα από το  μάθημα της Φυσικής Αγωγής. 

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού. Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τα αποτελέσματα και των 14 χωρών για το δεύτερο χρόνο.

https://www.flipsnack.com/SpecialOlympicsGlobalYouth/play-unified-learn-unified-yr-2-final-report/full-view.html

Eδώ η παρουσίαση παιζουμε μαζί _ μαθαίνουμε μαζί _ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Δ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/03/22/paizoyme-mazi-mathainoyme-mazi-quot-sto-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων