«

»

Απρ 24

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Αθλητισμός και Τέχνη, Επιστημονικός & Καλλιτεχνικός Διάλογος

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το εργαστήρι με τίτλο: Οπτικός γραμματισμός, θεατρικές τεχνικές και βιωματικές δράσεις με το  ζωγραφικό δοκίμιο  «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» Δημοσθένη Κοκκινίδη» στα πλαίσια του 1ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Αθλητισμός και Τέχνη, Επιστημονικός & Καλλιτεχνικός Διάλογος» το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στα Ιωάννινα.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (Σχολή Επιστημών Αγωγής) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, την Ένωση Γυμναστών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Φιλοξενήθηκε  στους χώρους του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (Σχολή Επιστημών Αγωγής) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών και της Οργανωτικής Επιτροπής επικεφαλής της οποίας ήταν ο Επικ. Καθ. Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ζάραγκας Χαρίλαος. Στόχοι του εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχοντες: α) να αναγνωρίσουν τα έργα τέχνης του ζωγραφικού δοκίμιου «Ομήρου Οδύσσεια», β) να επιλέξουν τον  οπτικό γραμματισμό των έργων  τέχνης στη μάθηση γ) να  αναγνωρίσουν  τις θεατρικές τεχνικές (παγωμένη εικόνα, δυναμική εικόνα),  δ) να ανακαλύψουν την αξία της εφαρμογής του οπτικού γραμματισμού των έργων τέχνης, ε) να πειραματιστούν στις θεατρικές τεχνικές, στ) να εφαρμόσουν τις θεατρικές τεχνικές  και  την παιδαγωγική του γραμματισμού στη διδασκαλία των μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εισηγητές εργαστηρίου: Μάγκου Νατάσα, Καλαφάτης Χρήστος

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2019/04/24/%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82/

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων