5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο και 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους Στόχος της ημέρας  αυτής είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις, να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
           Tο 2ο  και 3ο ΓΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ από κοινού έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολικών μονάδων να  αντιληφθούν βιωματικά το μήνυμα της ημέρας  ΄΄Ας κινηθούμε΄΄  συμμετέχοντας σ’ ένα μεγάλο εύρος κινητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αναδεικνύοντας την αξία της συμμέτοχης στη άσκηση, ως μέσο προαγωγής της σωματικής και ψυχικής. Υγείας. (αγώνες αθλοπαιδιών , περπάτημα στη φύση, μοντέρνος χορός, πινγκ-πονγκ, αγώνες χειρολαβής , αισθητικές παρεμβάσεις, μάθημα  Α’ Βοηθειών,  κ,α)

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2018/09/25/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf-2/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση