«

»

Ιούν 27

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Φλώρινας

Την εξαιρετική φιλοξενία και εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην πόλη της Φλώρινας απόλαυσαν οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Άρδασσας την Δευτέρα 11Ιουνίου 2018. Στις καλοδιατηρημένες εγκαταστάσεις του  πάρκου μαθητές/τριες & εκπαιδευτικοί πήραμε μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από τους υπεύθυνους του προγράμματος: Πάρη Σαββάκη, Κώστα Πανίδη & Κώστα Κοσκοσίδη οι οποίοι μας μίλησαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για τις υποχρεώσεις που έχουν οι οδηγοί, οι συνοδηγοί αλλά και οι πεζοί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσης, εξήγησαν τι πρέπει να κάνουμε όταν διασχίζουμε ένα δρόμο ή περνάμε από μία διάβαση πεζών είτε περιμένουμε  στη κατεβασμένη μπάρα της σιδηροδρομικής γραμμής ως οδηγοί. Στη συνέχεια τα παιδιά προσπάθησαν να εφαρμόσουν, όσα άκουσαν με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον συμμετέχοντας  στο πρακτικό μέρος του  εκπαιδευτικού προγράμματος. Πέρασαν από τις διαβάσεις πεζών, γνώρισαν τα σήματα οδήγησης και κάθε μαθητής/τρια επιβιβάστηκε σε ένα μικρό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο ή ποδήλατο και άρχισε να οδηγεί και να εφαρμόζει όλα όσα άκουσε.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές και μαθήτριες να διαμορφώσουν υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, καθώς και να κατανοήσουν τη σημασία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο τέλος της επίσκεψης, κάθε τμήμα έλαβε αναμνηστικό δίπλωμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Φλώρινας για την υποδοχή καθώς και για όλα όσα δίδαξαν στους μικρούς μαθητές/τριες μας.

 

 

Μάγκου Νατάσα

Γυμνάστρια στα Δημ. Σχ. Άρδασσας και Ασβεστόπετρας

https://blogs.sch.gr/anasmag/

www.natasaswolf.blogspot.gr

Υ.Γ: Ευχαριστούμε θερμά την εξαίρετη συνάδελφο κ Μάγκου για το εκπαιδευτικό  υλικό των  καινοτόμων δράσεων της  σχολικής  της μονάδας , καθόλη τη διάρκεια του σχ. έτ , 2017- 2018. 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2018/06/27/%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b1%ce%b3%cf%89/

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων