ΕΑΠ _ Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία (ΑΣΚ). Το πρωτοπόρο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που εγκαινίασε το ΕΑΠ το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, είναι το πρώτο διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρόμοιας θεματικής που προσφέρεται από Σχολή Κοινωνικών Επιστημών ενός ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου και επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ΕΑΠ για εξέλιξη και δυναμική ανανέωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ιδρύματος.

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αθλητικές Σπουδές απευθύνεται, κυρίως, σε πτυχιούχους των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Διαπιστώνοντας ότι ο αθλητισμός και η σωματική κουλτούρα αποτελούν ένα υπό διαμόρφωση ακόμα, αλλά δυναμικό, πεδίο έρευνας για τις κοινωνικές επιστήμες στη χώρα μας, το μεταπτυχιακό στοχεύει να δώσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου διεπιστημονικού πεδίου, παρέχοντας εξειδικευμένη γνώση πάνω σε ζητήματα κοινωνιολογίας, κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας, ανθρωπολογίας και πολιτισμικών σπουδών του αθλητισμού και της σωματικής αγωγής.

Όπως όλα τα νέα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας και ακολουθεί τις σύγχρονες αρχές διαδραστικής και συνεργατικής μάθησης που εφαρμόζονται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το διδακτικό υλικό καλύπτει τις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις της κοινωνικής, πολιτισμικής και ιστορικής έρευνας του αθλητισμού και των σπορ, ενώ αξιοποιεί αρχειακό και εμπειρικό υλικό από έγκυρες ψηφιακές πηγές (ψηφιακές βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων, αρχείο της ΕΡΤ, κτλ.).

Αιτήσεις έως 09 Ιουλίου 2018

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2018/06/26/%ce%b5%ce%b1%cf%80-_-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση