«

»

Ιούν 15

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Aρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 το πρόγραμμα «ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ CARL ORF» των μαθητών/τριών του Δημ. Σχ. Άρδασσας  με την επιτυχημένη εκδήλωση σε γονείς συμμαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο μάθημα της μουσικής από τον  μουσικό και μαέστρο κ. Μαντέ Κωνσταντίνο και στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής από την γυμνάστρια Μάγκου Νατάσα με την πολύτιμη συνεργασία των εκπαιδευτικών: Κούρτη Παρασκευή, Κούρτη Νικόλαου,  Τσιότσου Παύλου,  Καραγκούνη Θεοδώρα, Σακελλαρίου ΚωνσταντίνουΠαπαδημητρίου Τραϊανός και του διευθυντή του σχολείου Μωυσιάδη Νικόλαου .DSC03487nnn

Στο σχολείο φιλοξενήθηκε η μουσειοσυσκευή «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα»  από την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και αξιοποιήθηκε στα μαθήματα της Μουσικής & Φυσικής Αγωγής από τις 22 Μαΐου2017 έως 12 Ιουνίου 2017. 

 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

Γνωριμία με τα Αρχαία Ελληνικά Όργανα

1)      Τα Αρχαία Ελληνικά Όργανα από τη ομώνυμη μουσειοσυσκευή της Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) παρουσιάζουν οι μαθητές/τριες  της  Δ΄ Τάξης μαζί με την μαθήτρια της Γ΄ τάξης. 

2)      Παρουσίαση του τραγουδιού που συνέθεσαν οι μαθητές/τριες  της Β΄τάξης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με την γυμνάστρια Μάγκου  και συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Κάν΄ το  ν΄ ακουστεί 2017» του European School Radio με την βοήθεια μιας μαθήτριας της Γ΄ τάξης. To τραγούδι μελοποιήθηκε από τον μουσικό & μαέστρο κ. Μαντέ Κωνσταντίνο.

3)      Παρουσίαση αυτοσχέδιων  μουσικών οργάνων

ΣΥΣΤΗΜΑ CARL ORF

1)      Πομπή με τα Αρχαία Ελληνικά Όργανα από τους μαθητές/τριες της Δ΄τάξης

2)      Πομπή μουσικών με τους μαθητές  της Α΄, Β΄, Γ΄, τάξης

3)      «Η Συμφωνία των Παιχνιδιών»  με τις  μαθήτριες  της Α΄, Β΄, Γ΄, τάξης

Μεγάλα Παναθήναια

1)      Πομπή των Μεγάλων Παναθηναίων  από τους μαθητές/τριες της Ε΄-ΣΤ΄τάξης

2)      «Χορεύοντας για την Ξενιτεμένη Αδερφή μας» μαθήτριες της Ε΄-ΣΤ΄ τάξης

3)      Θρησκευτικός χορός των Καρυάτιδων  μαθήτριες της Ε΄-ΣΤ΄ τάξης.

P6070044 P6070068 (1) P6070087 ΑΡΧΑΙΑΕΛΛΗΝΙΚΑΟΡΓΑΝΑ (1)

 

Νατάσα Μάγκου , γυμνάστρια

Δημ .Σχ. Άρδασσας & Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας

www.natasaswolf.blogspot.gr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2017/06/15/a%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%8c%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b1/

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων