Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποδέχεται τα παιδιά προσφύγων της περιοχής στο Τμήμα!

Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ υποδέχεται τα παιδιά προσφύγων της περιοχής στο Τμήμα!// //

Με επιτυχία και πολλά χαμόγελα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση υποδοχής παιδιών προσφύγων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.DSC 9555 copy

Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχώρησε σε μια ακόμη καινοτόμο ενέργεια, φιλοξενώντας 70 παιδιά προσφύγων της περιοχής των Τρικάλων προκειμένου να γνωριστούν με τους φοιτητές του Τμήματος συμμετέχοντας σε διάφορες παιγνιώδεις δραστηριότητες.
Το εγχείρημα έγινε υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Γιάννη Θεοδωράκη, ο οποίος έχει και την πατρότητα της ιδέας, ενώ συμμετέχουν δεκάδες μέλη της Σχολής και φοιτητές από όλα τα έτη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα και με μότο “δεν διδάσκουμε αλλά παίζουμε μαζί τους”, θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ δύο συναντήσεις μηνιαίως, με στόχο να καθιερωθεί αυτή η ανθρωπιστική δράση ως εβδομαδιαίο γεγονός.
Ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Καθηγητής Γιάννης Κουτεντάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Καθηγητή Γιάννη Θεοδωράκη λέγοντας ότι: «Είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μία πανεπιστημιακή Σχολή έρχεται τόσο κοντά με παιδιά προσφυγικών καταυλισμών, δίνοντας έτσι μαθήματα πολιτισμού προς κάθε κατεύθυνση».

Ο Καθηγητής Γιάννης Θεοδωράκης μας είπε για την διοργάνωση:

“Όλοι εμείς φοιτητές και διδάσκοντες στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρούμε ότι μέσα από τα σπορ και τα παιγνίδια, μπορούμε να προωθήσουμε τις ιδέες της ισότητας στην κοινωνία, το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την επικοινωνία των πολιτισμών, και τη συνεργασία, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία, μειονότητα, πολιτισμό, ανισότητα, αναπηρία, ή αδυναμία.

Η επικοινωνία, ο αλληλοσεβασμός, η συνεργασία,
το ομαδικό πνεύμα και η αλληλεγγύη
μπορούν να καλλιεργηθούν μέσα από τα σπορ,
με τον καλύτερο τρόπο.
Οργανώνουμε προγράμματα άσκησης προσφύγων,
γιατί πιστεύουμε ότι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία,
οι ανισότητες και οι κοινωνικές διακρίσεις,
δεν έχουν θέση στις σύγχρονες κοινωνίες
-Γ. Θεοδωράκης-

 Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση : Ο Καθηγητής Γιάννης Θεοδωράκης ενημερώνει γονείς και παιδιά για τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν


DSC 9556 copy
DSC 9562 copy

DSC 9570 copy

 

DSC 9578 copy

DSC 9581 copy

DSC 9583 copy

DSC 9590 copy

DSC 9605 copy

DSC 9607 copy
φωτο: Ο Μουράντ με τον γιό του Μοχάμετ παίζουν μπάσκετ

DSC 9608 copy

DSC 9614 copy

DSC 9632 copy

DSC 9647 copy

DSC 9642 copy2
φωτό: όλοι μαζί έξω από το Τμήμα

ΠΗΓΗ:// 0){} }window.NeoGV=window.NeoGV||{};NeoGV.startTime=(new Date()).getTime();
// ]]>

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2016/11/23/%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση