Ενημερωτικός οδηγός πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας

 Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας και το ποσοστό εμφάνισής της αυξάνεται παγκοσμίως με ταχύτατο ρυθμό, προσεγγίζοντας τις διαστάσεις επιδημίας.

PAXYSARKIA

     

   Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) αναγνώρισε τον Ιούνιο του 2013 την παχυσαρκία ως ασθένεια και συνέστησε μια σειρά μέτρων για την καταπολέμησή της. Στην αναγνώρισή της ως ασθένεια, έχει προχωρήσει ήδη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

     H πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μπορεί να επιτευχθεί με την ελάττωση και τη διατήρηση ενός χαμηλότερου σωματικού βάρους, συμβάλλοντας στη μείωση των προβλημάτων υγείας που οφείλονται ή επιδεινώνονται με την ύπαρξή της και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής. Έτσι, η έμφαση δίνεται στη διατροφική εκπαίδευση, τη φυσική δραστηριότητα και την τροποποίηση της συμπεριφοράς, τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά.

ημερα παχυσαρκιασ

     Ο συγκεκριμένος συμβουλευτικός προληπτικός οδηγός” ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΖΩΗ” στοχεύει στην ανάδειξη της σημαντικότητας των διατροφικών επιλογών καθώς και στην ενημέρωση των γονέων για την πρόληψή της, τη δημιουργία σωστών βάσεων διατροφικών συνηθειών των παιδιών και την προτροπή ανάληψης ηγετικού ρόλου στην εκπαίδευση και τη μύηση των παιδιών τους στην υγιεινή διατροφή.

OΔΗΓΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2015/07/06/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%87%cf%85%cf%83%ce%b1/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση