ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!

Στο νηπιαγωγείο μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα, να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρά μας στον κόσμο, να συνεργαζόμαστε  και να μαθαίνουμε από τους άλλους.  Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία κοινού έργου eTwinning με άλλα μικρά νηπιαγωγεία της επαρχίας μας, που έχουν τις ίδιες ανάγκες για εξωστρέφεια, της πόλης της Λάρισας αλλά και του εξωτερικού. Σχολεία  αγροτικών περιοχών και μικρών χωριών συνεργάζονται με μεγάλα σε μια προσπάθεια  αλληλεπίδρασης όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Το έργο μας ονομάζεται «Kindergartens in action!» και συντονίζεται από το νηπιαγωγείο μας και το νηπιαγωγείο Καρυάς Ελασσόνας.

kindergartens in action

Στα πλαίσια του έργου επικοινωνούμε, ανταλλάσσουμε εργασίες, προχωράμε σε κοινές δράσεις για το σχολείο μας, την κοινωνία και το περιβάλλον σε μια προσπάθεια  να αναδείξουμε όσα μας ενώνουν. Σημαντική πτυχή του έργου μας αποτελεί η εισαγωγή των μαθητών στις δημοκρατικές διαδικασίες και για το λόγο αυτό τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο στην λήψη αποφάσεων  και την οργάνωση των δραστηριοτήτων μας. Όλα τα σχολεία δημιουργήσαμε ένα λογότυπο-αφίσα για το έργο μας και αναμένεται τα παιδιά να ψηφίσουν σε λίγο καιρό ποιο θα είναι το επίσημο λογότυπό μας.

Το λογότυπό μας

Είδαμε ακόμα τα σχολεία μας στο χάρτη και στο google earth, αποκομίζοντας την αίσθηση ότι είμαστε τόσο πολύ κοντά!

Βλέποντας τα άλλα σχολεία στους χάρτες της Google

Οι συνεργαζόμενες χώρες στο χάρτη με τις σημαίες τους και μια φωτογραφία της περιοχής κάθε σχολείου.

Και αφού είδαμε όλα τα βίντεο γνωριμίας και τις φωτογραφίες των συμμαθητών μας  τους στείλαμε κι εμείς το δικό μας.

https://app.biteable.com/watch/here-we-are-2159454/

Σε όλα  αυτά μας βοηθάει πολύ ο υπολογιστής του σχολείου μας που τον χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε  μεταξύ μας αλλά και να μαθαίνουμε παίζοντας. Τα παζλ που δημιούργησαν οι φίλοι μας μας ενθουσίασαν!

Παίζοντας online

Η κοινή  μας δραστηριότητα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, ανέβηκε σε ένα κοινό padlet  και έφερε σε όλους το μήνυμα STOP στη βία!

Τα νηπιαγωγεία μας θα αναλάβουν ακόμα πολλές δράσεις  στα πλαίσια της Εαρινής Εκστρατείας  του  eTwinning  που έχει θέμα τη Δημοκρατική Συμμετοχή και θα μοιραστούν εμπειρίες και συζητήσεις προάγοντας την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.