ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…

ICT and Robotics for Little Children

… Αυτό  είναι το νέο, ευρωπαϊκό έργο eTwinning που υλοποιούμε την τρέχουσα σχολική χρονιά (2018-19). Στα πλαίσια του έργου πρόκειται να συνεργαστούμε με σχολεία  από τα Τρίκαλα, την Εσθονία, τη Σουηδία και την Τουρκία.

etw_certificate_187770_el

Μέσω των ΤΠΕ και της ρομποτικής στη διαδικασία μάθησης / διδασκαλίας, μέσα από δραστηριότητες παιχνιδιού, τα παιδιά θα βοηθηθούν να αναπτύξουν γενικές δεξιότητες, να μάθουν περισσότερα για την τεχνολογία, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τις γλωσσικές δεξιότητές τους, καθώς η διαδικασία μάθησης θα είναι πιο ενδιαφέρουσα για αυτά.
Θα γίνει προσπάθεια να εφαρμόσουν τις νέες δεξιότητές τους, να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης, να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα άλλων ευρωπαϊκών λαών, να κατανοήσουν τις ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών,
ενισχύοντας έτσι την ευρωπαϊκή  τους ταυτότητα και αναπτύσσοντας  τις δεξιότητες των παιδιών του 21ου αιώνα.

Στα πλαίσια του έργου, γνωρίσαμε τις συνεργαζόμενες χώρες, τις είδαμε στο χάρτη της Ευρώπης και δημιουργήσαμε αφίσα για τη γωνιά του eTwinning του σχολείου.

Οι συνεργαζόμενες χώρες στο χάρτη

Δεν παραλείψαμε να χαιρετήσουμε τους συμμαθητές μα στα αγγλικά και γαλλικά.

https://vimeo.com/318795844

https://vimeo.com/318799018

Και αρχίσαμε να μαθαίνουμε τις λειτουργίες του υπολογιστή και απλά λογισμικά ζωγραφίζοντας ρομποτάκια, πορτραίτα και γράφοντας  λέξεις.

Το πορτραίτο μου

Γράφουμε «ROBOT»

…και ζωγραφίζουμε ρομποτάκια online!