Πρόγραμμα: Σωστή διατροφή!

 

Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουμε πολλά και σημαντικά. Μαθαίνουμε για τη σωστή διατροφή και τη σημασία της για το σώμα και τη ζωή μας. Όλο το Φεβρουάριο ασχοληθήκαμε με το θέμα  αυτό-ανάμεσα σε άλλα. Διαβάσαμε βιβλία, παίξαμε, δραματοποιήσαμε.  Μάθαμε καινούριες λέξεις.

Λίστες

Εννοιολογικός χάρτης ‘ΔΙΑΤΡΟΦΗ’

Μάθαμε την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, όλα  τα τρόφιμα  και τη σωστή αναλογία που πρέπει να λαμβάνουμε.

Κάνουμε κολάζ την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής

Δεν μείναμε όμως μόνο στη θεωρία.  Καλέσαμε στο σχολείο μας τον κ. Γιάννη, που με το όμορφο φορτηγό του προμηθεύει φρούτα και λαχανικά όλη την περιοχή μας. Όταν ήρθε μας έκανε ένα σπουδαίο μάθημα για το καθένα, από που προέρχεται και πως το χρησιμοποιούμε. Μας κέρασε ένα σωρό φρούτα και εμείς την επόμενη μέρα κάναμε μια πολύ νόστιμη, γεμάτη βιταμίνες, φρουτοσαλάτα για το κολατσιό μας.

Ο κ. Γιάννης  μας δείχνει τα λαχανικά

…γνωστά και άγνωστα στους πολλούς

…και τα φρούτα

Με όλα τα νόστιμα φρούτα κάναμε τη φρουτοσαλάτα μας.

Τα φρούτα βέβαια είναι βασικά, αλλά τα δημητριακά αποτελούν το θεμέλιο στη διατροφή μας.  Επισκεφτήκαμε το φούρνο της γειτονιάς μας για να δούμε πως γίνεται το ψωμί. Είδαμε τα μηχανήματα, το ζυμάρι πλάσαμε κουλούρια και ψωμάκια και τέλος τα φουρνίσαμε.  Εκεί μας  δώρισαν ψωμί και κουλούρια με σουσάμι , τα αγαπημένα μας! Ήταν μια πρωτόγνωρη και όμορφη εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη, μια που στα αγόρια μας άρεσε το επάγγελμα του αρτοποιού και δήλωσαν όλα ότι θα γίνουν αρτοποιοί όταν μεγαλώσουν!

Στο ζυμωτήριο

Με τη βοήθεια της κ. Τούλας πλάθουμε

Κοιτάξτε τι ωραία ψωμάκια και κουλούρια! Όλα από τα δικά μας χέρια!

Στο φούρνισμα μας βοηθά η κ. Μαρία που μας δίνει και τα δώρα μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη, την κ. Τούλα και την κ. Μαρία για τις όμορφες και χρήσιμες πληροφορίες και τη βοήθειά τους!