TEXNH TEXNH EIΣΑΙ ΕΔΩ; Στην ποίηση κρύβομαι εγω!

eTwinning ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

6ος μήνας τέχνης ο Μάρτιος και ασχολούμαστε με την ποίηση.

Μήνας πόιησης  ο Μάρτιος αφού  ασχολούμαστε με την Άνοιξη που μας κάνει πιο ευαίσθητους και πιο δημιουργικούς, αλλά και της πατρίδας μας τη γιορτή όπου όλοι θα πούμε ένα ποίημα!

Διαβάζουμε ποιήματα παραδοσιακά, δημοτικά, τα εικονογραφούμε, τα μαθαίνουμε και εμπνεόμαστε από αυτά!

Εικονογραφούμε ένα ποίημα για το χελιδόνι

Ένα για την ελληνική άνοιξη

Διαβάζουμε και αναλύουμε το Εθνικό μας ποίημα τον “Ύμνο εις την Ελευθερία”. Ποιος το έγραψε, πώς το εμπνεύστηκε, ποιος μιλάει  μέσα σε αυτό το ποίμα και τι θέλει να εκφράσει; Τα παιδιά είπαν:

Μιλάνε οι τσιολιάδες, μιλάει η Ελευθερία, μιλάνε αυτοί που πολεμούν τους Τούρκους, οι Έλληνες πολεμιστές, μιλάει ο ίδιος ο Δ. Σολωμός.

Με τον Ύμνο εκφράζουν την αγάπη τους στην Ελλάδα και στην Ελευθερία και τη χαιρετούν!

Ας το εικονογραφήσουμε κι αυτό το ποίημα!

Εθνικός Ύμνος

Εθνικός Ύμνος

Εθνικός Ύμνος

Όλα  αυτά μας έκαναν να αναρρωτηθούμε τι εκφράζουμε με τα ποιήματα; Πότε τα λέμε και γιατί; Γιατί μας αρέσουν αυτά τα όμορφα λόγια και οι λέξεις και θέλουμε να τα διαβάζουμε και να τα  απαγγέλλουμε; Τι είναι αυτή η τέχνη, η ποίηση;

Αναζητήσαμε και πάλι τον ορισμό στο διαδίκτυο, ακούσαμε τι είπαν άλλοι ποιητές για την ποίηση, συζητήσαμε πάνω σ` αυτά  και  εκφραστήκαμε με ένα δικό μας ποίημα!

Έκφραση της σκέψης, του ωραίου και των συναισθημάτων μας με λέξεις!

Με ένα δικό μας ποίημα

…γινόμαστε ποιητές

…εμπνεόμαστε από τη φύση και τη ζωή μας.

Όμως έχουμε και μία νέα πρόκληση από τους φίλους μας στο e Twinning! Να γράψουμε και να εικονογραφήσουμε ένα ποίημα για την αγαπημένη μας τέχνη. Σκεφτήκαμε, ψηφίσαμε και το γράψαμε.

Νέα πρόκληση για τα σχολεία μας

Μαντεύετε ποια είναι η αγαπημένη μας τέχνη;

Η εικονογράφηση του ποιήματός μας

Η ομάδα μας

Τα ποιήματα για τις τέχνες όλων των σχολείων έγιναν ένα e-book που μπορείτε όλοι να διαβάσετε και να θαυμάσετε τους νέους ποιητές των νηπιαγωγείων!