Ορειβατικός Σύλλογος : Ο ΓΕΡΟ ΟΛΥΜΠΟΣ

Το να  ανεβείς στον Όλυμπο δεν είναι  απλή υπόθεση! Xρειάζεται να είσαι αποφασισμένος αλλά και καλά εξοπλισμένος. Μιλήσαμε για την ορειβασία και άλλα σπορ του βουνού, είδαμε και μάθαμε τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε, την τροφή, τα μέτρα προστασίας των ορειβατών.

Στο διαδίκτυο είδαμε τον εξοπλισμό που προτείνουν οι ορειβατικοί σύλλογοι στα μέλη τους.

Είδαμε φωτογραφίες ορειβατών.

Ζωγραφίσαμε τα πράγματα που χρειαζόμαστε στο βουνό.

Μάθαμε για τον πρώτο άνθρωπο που ανέβηκε στον Όλυμπο, τον Χρήστο Κάκκαλο.

Ο Χρηστος Κάκκαλος έδωσε το όνομά του σε ένα ορειβατικό καταφύγιο του Ολύμπου που βρίσκεται στο οροπέδιο των Μουσών σε ύψος 2650m.

Αποφασίσουμε κι εμείς να ιδρύσουμε ένα σύλλογο ορειβατικό με  απώτερο σκοπό να  οργανώσουμε αποστολή στο αγαπημένο μας βουνό! Αποφασίσαμε λοιπόν για το όνομά του: Ο ΓΕΡΟ ΟΛΥΜΠΟΣ (από το δημοτικό τραγούδι που μάθαμε) και ποιο θα είναι το καταστατικό μας.

Εξώφυλλο και όροι του καταστατικού μας.

Όροι και υπογραφές των ιδρυτικών μελών.

Η κάρτα μέλους του συλλόγου μας

Τα παιδιά γράφουν το όνομά τους στην κάρτα τους.

Ο σύλλογος έχει ήδη αρκετά μέλη!

Φτιάξαμε την ορειβατική μας σημαία για να την τοποθετήσουμε στο Μύτικα που είναι η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, με υψόμετρο 2918 μέτρα.

2918 μέτρα

Στο ολοήμερο τμήμα κατασκευάσαμε τη σημαία του συλλόγου μας.

Η σημαία μας

Φορέσαμε μία ορειβατική μπλούζα  του Ολύμπου και βγήκαμε φωτογραφία μπροστά στην  εικόνα του βουνού που είχαμε κατασκευάσει με φόδρες.

Με τη μπλούζα του Ολύμπου

Σας καλούμε όλους να γίνετε μέλη του συλλόγου μας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να βγούμε φωτογραφία και στον πραγματικό Μύτικα!