ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου, θα πραγματοποιείται πλέον μόνο μια φορά κάθε εβδομάδα, την Κυριακή, από την 17η Μαΐου 2021 και ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, για όλους και όλες που εισέρχονται στις σχολικές μονάδες. 

Την Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, ξεκινά η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Κανένας δεν εισέρχεται στο σχολείο, αν δεν έχει να επιδείξει κάρτα (οι μαθητές) ή βεβαίωση (οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό καθαριότητας) αρνητικού τεστ, που έχει γίνει μέχρι 24 ώρες πριν την Δευτέρα και την Πέμπτη, σε εβδομαδιαία βάση.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των ως άνω σχολικών μονάδων, καθώς και για τους/τις εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής. Ενημερωθείτε από την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ εδώ:http://dipe.fok.sch.gr/wp442/wp-content/uploads/2021/05/egyklios-diagnostikoy-test.pdf και από το ΦΕΚ Β΄1825/2021, εδώ: http://dipe.fok.sch.gr/wp442/wp-content/uploads/2021/05/FEK-B1825self-test.pdf.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

ΣΚΑΝΤΖΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ