Ανακοινώσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ
για το σχολικό έτος 2019-2020

Τηλ. Επικοινωνίας 2696032092

 

Οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο Αιγείρας   για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2014 και  2015 θα πραγματοποιούνται όλες τις εργάσιμες ημέρες από την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 έως την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019  και ώρες 11:00 έως 12:00

Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο Αιγείρας είναι υποχρεωτική για όλα τα νήπια και προνήπια που διαμένουν σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Καποδιστριακού Δήμου Αιγείρας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής:

α. Αίτηση εγγραφής- Υπεύθυνη Δήλωση (Το έντυπο υπάρχει στο νηπιαγωγείο)

β. Πιστοποιητικό γέννησης (ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης για τους αλλοδαπούς μαθητές που δεν διαθέτουν Πιστοποιητικό). Το πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών αναζητείται από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και δεν απαιτείται η προσκόμισή του από τους γονείς.

γ. Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ, ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου. (Το έντυπο υπάρχει στο Νηπιαγωγείο)

ε. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας (το μπλε) του Παιδιού  ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

στ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) το οποίο θα συμπληρωθεί από παιδίατρο και θα προσκομισθεί στο Νηπιαγωγείο. (Το έντυπο υπάρχει στο Νηπιαγωγείο)

 

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μπορούν να εγγράφονται:

α) τα νήπια και τα προνήπια που έχουν εργαζόμενους γονείς ή ανέργους,  προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, κατά περίπτωση. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους

β) τα νήπια και τα προνήπια των οποίων οι γονείς ή οι κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι και Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας),  προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

ΤΣΩΝΗ ΜΑΡΙΑ

Δείτε όλη την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ 

Κατεβάστε την Αίτηση _Δήλωση Εγγραφής από ΕΔΩ

Κατεβάστε την Δήλωση Προσέλευσης και Αποχώρησης από ΕΔΩ

Κατεβάστε το Ατομικό Δελτίο Υγείας (ΑΔΥΜ) από ΕΔΩ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Σχ. Έτους 2019-2020

Σας ενημερώνουμε πως  ξεκινάει  η διαδικασία καταχώρησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, των αιτήσεων των γονέων που ενδιαφέρονται για τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών τους κατά το ΕΠΟΜΕΝΟ  Σχολ. Έτος 2019-2020 από και προς το Νηπιαγωγείο (νήπια και προνήπια) αλλά και το Δημοτικό Σχολείο (θα πρέπει να απευθυνθούν  στο Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου).

Οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων θα καταχωρήσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην πλατφόρμα αυτή.

Οι γονείς των μαθητών που θα φοιτούν κατά το επόμενο σχολικό έτος στο Νηπιαγωγείο Αιγείρας και δικαιούνται δωρεάν μεταφορά θα πρέπει να υποβάλουν στην Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου  από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. (Ώρες 11:15 – 12:00)

 

Αναλυτικότερα:

  • Η διαδικασία αφορά τα παιδιά των οποίων  η απόσταση της οικίας τους από το Νηπιαγωγείο υπερβαίνει  τα 1200 μέτρα
  • Αφορά και τα νήπια και τα προνήπια που θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο κατά το ΕΠΟΜΕΝΟ Σχολικό Έτος 2019 – 2020 δηλαδή ακόμη και αυτά που ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ στο Νηπιαγωγείο για πρώτη φορά τον Μάιο του 2019 (έτος γέννησης το 2015) και θα γίνει και για αυτά ΤΩΡΑ!
  • Τα απαιτούμενα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δικαιολογητικά είναι τα εξής:

α)Αίτηση  για δωρεάν μεταφορά (θα την πάρετε από το Νηπιαγωγείο ή θα την κατεβάσετε από ΕΔΩκαι

β)Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 (θα την πάρετε από το Νηπιαγωγείο ή θα την κατεβάσετε από ΕΔΩ με τα απαραίτητα συνοδευτικά δικαιολογητικά που αναφέρονται σ΄ αυτή και τα οποία είναι:

γ) Αντίγραφο εντύπου Ε1 (Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος τελευταίου οικον.  έτους)  ή  αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου από το TaxisNet   και
δ) Λογαριασμό   Δ.Ε.Η.  ή   Ο.Τ.Ε.  ή άλλο λογαριασμό κοινής ωφελείας στο όνομα του κηδεμόνα του μαθητή.

Σκοπός της προσκόμισης αυτών των δύο εγγράφων που συνοδεύουν την Υπεύθυνη Δήλωση,  είναι η  πιστοποίηση του τόπου κατοικίας του μαθητή και μόνο.

ε) Αριθμός ΑΜΚΑ του παιδιού.       

  • Για τους μαθητές που έχουν ήδη καταχωρηθεί στην πλατφόρμα κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και ήδη μεταφέρονται κατά το τρέχον,  απαιτείται μόνο η συμπλήρωση της αίτησης με εξαίρεση την περίπτωση που  έχει υπάρξει αλλαγή κατοικίας.

 

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

ΤΣΩΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΗΛ. 26960 32092

(ώρες επικοινωνίας 11:15-12:00)

Κλειστά αύριο τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, όλα τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη δυτική Ελλάδα, λόγω του κύματος της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας έχει ως εξής:

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018,θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους,  όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας  των  ακραίων  και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται,  ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών.

3. Τα Ευέλικτα Καπάκια 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η δράση «ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», δεν σταματά αλλά συνεχίζεται και για όλη την φετινή Σχολική χρονιά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι συμμετέχοντας σε αυτή τη δράση  συλλέγουμε πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, γάλα κλπ τα οποία θα παραδώσουμε στο Τμήματα Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας συνδράμοντας έτσι στην προσπάθειά τους  να ενισχύσουν το Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων να αποκτήσουν ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια. 

Η συγκεκριμένη δράση άρχισε  όταν εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων,  είδαν σε μια ιστοσελίδα πως 10.000 πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών ανταλλάσσονται με ένα αναπηρικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.

Μια Εταιρεία ανακύκλωσης – ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με περίσσευμα κοινωνικής ευθύνης, δέχθηκε να κάνει το ψέμα… αλήθεια! Με την προϋπόθεση ότι δεν θα γνωστοποιηθεί η εταιρική της ταυτότητα, παραλαμβάνει τις ποσότητες του Συλλόγου με αντάλλαγμα την οικονομική συνδρομή της στην εξασφάλιση των αναπηρικών καροτσιών.

Έτσι, η προσπάθεια συνεχίστηκε, και δεκάδες φορείς από όλη την Ελλάδα, που πληροφορήθηκαν την προσπάθεια μέσω Facebook, blogs και δημοσιευμάτων, άρχισαν να στέλνουν μικρά και μεγάλα δέματα με καπάκια, με το ΚΤΕΛ, με κούριερ, με το ταχυδρομείο κλπ. Η Δ/νση Π.Ε. Αχαϊας και τα σχολεία που βρίσκονται υπό την εποπτεία της υποστηρίζουν δυναμικά εδώ και τρία χρόνια  την δράση αυτή.

Για να αγοραστεί ένα συνηθισμένο αναπηρικό καροτσάκι απαιτούνται καπάκια βάρους πλέον του ενός τόνου,  και φυσικά η ποσότητα αυξάνεται όταν πρόκειται για ηλεκτροκίνητο.

Το Νηπιαγωγείο Αιγείρας για τρίτη χρονιά, επιθυμώντας να συμβάλλει  στην κατεύθυνση αυτή προτρέπει τους μαθητές/τριες του σχολείου μας και τους γονείς τους να συμμετέχουν στην δράση  «Τα ευέλικτα καπάκια»,  συλλέγοντας τα πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών, γάλακτος κλπ, τα οποία θα τα μεταφέρουν στο σχολείο όπου και θα συγκεντρώνονται. Προς το τέλος του σχολικού έτους θα συγκεντρωθεί  από όλα τα σχολεία η ποσότητα που έχει μαζευτεί και θα  παραδοθεί στους Υπευθύνους.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό και πολύ εύκολο να συμμετέχετε στη δράση αυτή και να συνδράμετε αυτή την προσπάθεια ανταποδοτικής ανακύκλωσης διασυνδέοντας την περιβαλλοντική με την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Θα ήθελα εδώ να τονίσω, πως η προσπάθεια αυτή  έχει μόνιμο και όχι εποχιακό χαρακτήρα μιας και  η σχολική κοινότητα θα μπορούσε να μαζέψει ένα σημαντικό βάρος από καπάκια .

 ΩΡΑΡΙΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ 

Πρωινή Προσέλευση:

7:45-7:55 Για τους μαθητές του Ολοήμερου   Προγράμματος που έχουν εγγραφεί στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής

08:15-8:30  Για ΟΛΟΥΣ τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ μαθητές

Μεσημεριανή Αποχώρηση: 13:00
Αποχώρηση Ολοήμερου Προγράμματος: 16:00

Το ωράριο καθορίζεται όπως και όλων των Νηπιαγωγείων της χώρας από την Αρ. Πρ.130272/Δ1/05-08-2016 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα:  « Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήµερου Νηπιαγωγείου» και εφαρμόζεται υποχρεωτικά από το σχολικό έτος 2016-2017 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2670 τ.Β /27 -8-2016 και μπορείτε να βρείτε εδώ: http://grafis.sch.gr/public.php?service=files&t=52b8826baae6bf94d30af4bc7a033073

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση