«Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε φέτος με τη δημιουργία μιας Αφίσας, στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα των Παιδιών «Να σας γνωρίσω τους φίλους μου τα παιδιά του κόσμου»

Το Πρόγραμμα οργανώθηκε από την  Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του ευρύτερου  προγράμματος  «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους, το 2017».

ΕΠΑΙΝΟΣ

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προωθεί τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Οι μαθητές με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους σχετικά με τα δικαιώματά τους. Ένα πρόγραμμα που τους βοηθάει να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας μέσα στην ομάδα και του σεβασμού προς τον άλλον, ακόμη και αν είναι διαφορετικός.

Οι μαθητές των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων, των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και των ΔΥΕΠ (δομών υποδοχής για την εκπαίδευση προσφύγων) κλήθηκαν να δημιουργήσουν με ομαδικές εργασίες μια αφίσα.

Το Νηπιαγωγείο μας έφτιαξε και έστειλε στη UNICEF μια αφίσα-πάπλωμα αγάπης για όλα τα παιδιά τη γης!

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση