Πάμε πίσω στα σχολεία με ασφάλεια και υγεία

Μια νέα σχολική χρονιά διαφορετική από τις άλλες ξεκίνησε. Η πανδημία έφερε καινούριους κανόνες, μέτρα προστασίας, χρήση μάσκας μέσα στις αίθουσες, αποστάσεις, απολυμαντικά κλπ κλπ.

Πώς να τα εξηγήσεις αυτά στα παιδιά, να τα καταλάβουν και να τα δεχτούν ως μέσο προστασίας και όχι τιμωρίας;

Το διαδίκτυο με τα δεκάδες σχετικά βιντεάκια και η δύναμη της κινούμενης εικόνας μπορεί να είναι σημαντικοί βοηθοί προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς ξεχωρίσαμε το βίντεο της unicef για τον κορωνοϊό και το αξιοποιήσαμε – αξιοποιούμε διδακτικά στην τάξη.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :

Σταθερά και μόνιμα σε ένα ταμπλό είναι αναρτημένες οι εικόνες με τους κανόνες για να μην τους ξεχνάμε καθώς και η αφίσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

   

Φυσικά έχει αλλάξει και η διαδικασία του μαθήματος αλλά και η διάταξη της τάξης έτσι ώστε να εργαζόμαστε ατομικά ή σε ζευγάρια και να αποφεύγουμε όσο γίνεται την Ολομέλεια.

Αξιοποιούμε τον ευτυχώς, εξαιρετικό εξωτερικό μας χώρο, για τις δραστηριότητες που είναι δυνατό να γίνουν εκεί στον καθαρό αέρα, ιδιαίτερα όσο ο καιρός είναι ακόμη καλός.

Και διαμορφώσαμε τα ραφάκια που βάζαμε τα προηγούμενα χρόνια τις τσάντες μας, τοποθετώντας πλαστικά ατομικά δοχεία εναπόθεσης της μάσκας, όταν αφαιρείται για να φάμε, να βγούμε διάλειμμα ή να ξεκουραστούμε στη «Γωνιά ξεκούρασης από τη μάσκα»

Αποδείχτηκε ότι τα υπέροχα μικρά παιδιά μας, είναι απίστευτα υπεύθυνα, συνεργάσιμα και συγκροτημένα και η προσπάθειά τους να τα κάνουν όλα σωστά απολύτως συγκινητική. Τι αντίθεση με κάποιους «ώριμους» ενήλικες!!!

Για το τέλος άφησα το τραγούδι της Καλημέρας μας το οποίο φτιάξαμε προσαρμόζοντας το γνωστό μας τραγουδάκι στις συνθήκες των καιρών:

 

Αφήστε μια απάντηση