Το σώμα μου στο ολοήμερο τμήμα

Στο ολοήμερο Τμήμα του Νηπιαγωγείου μας και στα πλαίσια της επέκτασης των πρωινών δραστηριοτήτων που αυτή την εβδομάδα είχαν ως επίκεντρο το ανθρώπινο σώμα ασχοληθήκαμε εκτενέστερα με το σχήμα του σώματός μας και τα μέλη που το απαρτίζουν….

Ο Γιάννης έγινε το μοντέλο μας και αφού ξάπλωσε στο χαρτί φτιάξαμε με μαρκαδόρο το περίγραμμά του και στη συνέχεια το γεμίσαμε με χρώμα. (ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟς-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ)

Αλλά πως λέγεται το καθετί επάνω μας και πως το γράφουμε για να το διαβάσουν και άλλοι άνθρωποι;(ΓΛΩΣΣΑ-ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ-ΓΡΑΦΗ-ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Όμως στο σώμα μας εκτός από αυτά που βλέπουμε υπάρχουν κι αυτά που δε βλέπουμε. (ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)

Με τη νόστιμη επόμενη δραστηριότητα φτιάχνουμε το ανθρώπινο σώμα που δε βλέπουμε:

Κατ αρχάς το λεπτό λείο δέρμα μας που καλύπτει τα εσωτερικά μας όργανα, το φτιάχνουμε από  τορτίγια κόβοντας τη σε σχήμα ανθρώπου με κουπάτ.

Για το αίμα μας που βρίσκεται παντού μέσα μας, απλώνουμε πάνω στα ανθρωπάκια κέτσαπ και για να φτιάξουμε το σκελετό μας οι λεπτοκομμένες  φετούλες τυρί είναι ιδανικές

 

Οι μύες μας που κινούν το σκελετό μας πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στα ανθρωπάκια μας. Η πάριζα είναι ότι πρέπει για να τους αναπαραστήσει,…

Μα τι φτιάξαμε τελικά; Σούπερ μίνι ατομικές πίτσες;

Ας τις ψήσουμε να τις δοκιμάσουμε…. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή…. (ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ)