Το φουστάνι και ο Βοριάς

Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας στην καθημερινότητα του σχολείου δίνουν μια άλλη δυναμική στην εκπαιδευτική διαδικασία και κινητοποιούν τα παιδιά κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους. Η ψηφιακή Αφήγηση ενώνει την πιο αγαπημένη δραστηριότητα του Νηπιαγωγείου, την Αφήγηση Παραμυθιών με τις Νέες Τεχνολογίες.

Ο αέρας που φυσούσε πραγματικά δυνατά ένα πρωινό μας έκανε να αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και να δημιουργήσουμε ένα παραμύθι για το Βοριά και ένα φόρεμα που έμπλεξε σε μια περιπέτεια εξαιτίας του. Το φουστάνι και ο Βοριάς είναι μια πρωτότυπη ιστορία που εμπνεύστηκαν και συνέθεσαν τα παιδιά με τη Νηπιαγωγό να λειτουργεί ως γραφέας.

Τα παιδιά έλεγαν τις ιδέες τους σχετικά με την εξέλιξη της ιστορίας και η Νηπιαγωγός τις κατέγραφε σε μεγάλα χαρτιά Α3. Αφού η ιστορία ολοκληρώθηκε και διαβάστηκε και την επαναφηγηθήκαμε φτιάξαμε τις εικόνες

Στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά που είχαν άποψη για το στυλ, το ύφος κλπ επεξεργαστήκαμε με το lunapic τις εικόνες και τις αλλάξαμε κάπως έτσι:

 

Και ιδού το αποτέλεσμα:

Στη συνέχεια τα παιδιά είπαν την ιστορία με τη σειρά αλλά κομμάτι – κομμάτι όπως είναι αποτυπωμένη στις εικόνες και αυτή η αφήγηση καταγράφηκε με μαγνητόφωνο. Το windows movie maker ανέλαβε όλα τα υπόλοιπα! Οι εικόνες και η αφήγηση ενοποιήθηκαν, μπήκε μουσική και κίνηση … Το βιντεάκι μας ήταν έτοιμο! Η χαρά των παιδιών όταν το προβάλαμε με τον  προτέκτορα ήταν τόσο απίστευτα  μεγάλη … Χαρά και υπερηφάνεια …. Τόση χαρά ….  Πολύ συγκινητικό!