Δώρα για τον Αι Βασίλη

Ο Άι Βασίλης με την κόκκινη στολή, τη λευκή γενειάδα και  το σάκο γεμάτο δώρα, αποτελεί σε παγκόσμια κλίμακα τον πλέον αγαπημένο ήρωα των παιδιών τις ημέρες των εορτών, ακόμη και σε χώρες μη χριστιανικές.

  

Στο Νηπιαγωγείο μας φέτος παρουσιάσαμε μια γιορτή με θέμα αυτό το  γλυκό γεράκο που ομορφαίνει τα όνειρα των παιδιών. Πρόκειται για μία διασκευή του βιβλίου «Πέντε δώρα για τον Άι-Βασίλη» της Λίτσας Ψαραύτη σε στίχους  Σωτηρίας Γεωργοτά.

Η ιστορία εξελίσσετε κάπως έτσι:

Έξω κρύο τσουχτερό. Παραμονή Χριστουγέννων και όλοι τρέχουν για τις τελευταίες προετοιμασίες της μεγάλης γιορτής. Απ’ όλα τα νοικοκυριά ξεχύνονται απολαυστικές μυρωδιές. Μικροί και μεγάλοι διαλέγουν δώρα … στολίζουν δέντρα…. τραγουδούν τα κάλαντα, χορεύουν και διασκεδάζουν….

Τέσσερα αδερφάκια όμως, Η Εύα, Η Ρομπέλα, ο Κωνσταντίνος και η Βενετία αποφασίζουν αντί να περιμένουν τον Αι Βασίλη να τους φέρει το δώρο τους, να του κάνουν έκπληξη και να πάνε αυτά να τον βρουν και να του χαρίσουν από ένα δώρο.

Χωρίς πολύ να το σκεφτούν παίρνουν  το δρόμο για το σπίτι του Άι-Βασίλη.  Η ώρα όμως περνάει και ο δρόμος είναι μακρύς. Το σπίτι δεν φαίνεται πουθενά. Το ταξίδι τους αποδεικνύεται δύσκολο μέσα στο σκοτεινό χιονισμένο δάσος με τους κινδύνους που παραμονεύουν

Κάποιοι  ξυλοκόποι που συναντούν τα προειδοποιούν και όταν αυτοί φεύγουν εμφανίζεται ο κρύος Βοριάς, η Παγωνιά και τα χιόνια που τα κάνουν  να τουρτουρίζουν.

  

Σιγά σιγά έρχεται και η Νύχτα με τα αστέρια της…

 

Τα παιδιά είναι κουρασμένα και πεινάνε πολύ. Η ΕΥΑ φοράει το κασκόλ και η  ΒΕΝΕΤΙΑ  τα γάντια και το σκουφάκι που είχαν  για τον Αι Βασίλη, έτσι ώστε να ζεσταθούν. Η ΡΟΜΠΕΛΑ  μοιράζει τα κουλουράκια της μαμάς και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ανάβει το φαναράκια για να συνεχίσουν το δρόμο τους.

Ευτυχώς τότε εμφανίζονται τα ξωτικά – οι βοηθοί του Αι Βασίλη-  τα οποία φροντίζουν να τον φωνάξουν και να συναντήσει τα παιδιά που τόσο κοπίασαν για να τον βρουν…

 

Η γιορτή κλείνει  με τα κάλαντα και ένα χορευτικό μουσικό δρώμενο που παρουσιάζουν όλα μαζί τα παιδιά επί σκηνής. Στο τέλος ο Αι Βασίλης όπως κάθε χρόνο, μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά…

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση