Διαδραστικός κινηματογράφος

Μια ταινία με θέμα «Διατροφή και Υγεία» παρακολουθήσαμε από τον εκπαιδευτικό,  μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Φωτόγραμμα» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Αιγείρας.

Η Κατερίνα Γερονικολού με animation  βοηθούς της τον Άκη, τη Βασιλική, τη

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Μία πλαστική σακούλα

Βίντεο που προέκυψε μετά από επεξεργασία από τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο της πρωτότυπης ιστορίας «One plastic bag» της Miranda Paul

Η δραστηριότητα  έγινε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού Προγράμματος που αναλάβαμε και υλοποιήσαμε τη φετινή χρονιά για την πλαστική σακούλα.

Αναλυτικότερα μέσα από εικόνες το πρόγραμμα έγινε ως

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Το φουστάνι και ο Βοριάς

Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας στην καθημερινότητα του σχολείου δίνουν μια άλλη δυναμική στην εκπαιδευτική διαδικασία και κινητοποιούν τα παιδιά κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους. Η ψηφιακή Αφήγηση ενώνει την πιο αγαπημένη δραστηριότητα του Νηπιαγωγείου, την Αφήγηση Παραμυθιών με τις Νέες Τεχνολογίες.

Ο αέρας που φυσούσε

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ο βυθός

Αρχές Ιουνίου και το θέμα που δουλεύουν και τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου είναι τι άλλο; Το καλοκαίρι! Όπου για τα παιδιά καλοκαίρι  σημαίνει:  θάλασσα,  μπάνια και  παιχνίδια στην παραλία.

Αποφάσισα λοιπόν να δουλέψουμε τη θάλασσα και το βυθό χρησιμοποιώντας και ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση)

Αφού

 » Διαβάστε όλο το άρθρο