Στο χαμόγελο του παιδιού

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Τέμενη Αιγίου επισκεφθήκαμε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου μας για να παραδώσουμε τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού που έφεραν με μεγάλη προθυμία στο Νηπιαγωγείο μας τα παιδιά. Ευχαριστούμε πραγματικά όλους για την πρόθυμη συμμετοχή τους!

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Στο Χαμόγελο του Παιδιού

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Τέμενη Αιγίου επισκεφθήκαμε τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί, οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου μας για να παραδώσουμε τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού που έφεραν με μεγάλη προθυμία στο Νηπιαγωγείο μας τα παιδιά.

. » Διαβάστε όλο το άρθρο

Μια Καλοκαιρινή Γιορτή Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Τραγούδια καλοκαιρινά, θαλασσινά, βαθιά ελληνικά, … βασισμένα στους στίχους του μεγάλου μας ποιητή. Τραγούδια και ποιήματα που τελικά αφορούν τη δική του αλλά και τη δική μας  Ελλάδα, γιατί συχνά η Ελλάδα που βιώνουμε είναι κάπως διαφορετική από αυτή που έχουμε μέσα μας.

Λέει: ΚΑΤΟΙΚΗΣΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ που ‘βγαινε από την άλλη, την
πραγματική,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

«Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε φέτος με τη δημιουργία μιας Αφίσας, στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα των Παιδιών «Να σας γνωρίσω τους φίλους μου τα παιδιά του κόσμου»

Το Πρόγραμμα οργανώθηκε από την  Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του ευρύτερου  προγράμματος  «Τα Παιδιά

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η μητέρα γιορτάζει!

Ξέρει να σου διαβάζει τις σκέψεις, μέσα στο χάος.

Ξέρει να σου μιλάει σε δύσκολες στιγμές, μέσα σου να κοιτάζει.

Και όσο και αν δείχνεις πράος, να βλέπει τις κρυμμένες φουρτούνες και αστραπές.

Η μάνα είναι μιά σε ολόκληρη την πλάση, σε ανθρώπους, ζώα και πουλιά, σε

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εμείς και τα Ευέλικτα καπάκια

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Προϊσταμένη του  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ  κ. Τσώνη Μαρία, παρέδωσε στους Υπεύθυνους της δράσης «Τα ευέλικτα καπάκια», τα  πλαστικά καπάκια που συνέλεξαν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας.

media-share-0-02-04-400e2ade15b34546221616e2ea429a3d3fdabb95d81ef27915a3d73771d5f0c6-Picturemedia-share-0-02-04-50a9bbe8c0b18c02f36f425f22de9aa7a6a12c2b838ba8a36449bf26ab299d6c-Picture » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ομιλία για γονείς στις 6 Μαϊου 2015

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου  Αιγείρας οργάνωσε  με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 18:30 μία ανοιχτή διάλεξη – συζήτηση με θέμα: 

Παιδικός εκφοβισμός:

Ποιές είναι οι αιτίες και  ποιός  ο ρόλος της οριοθέτησης από την πολύ μικρή ηλικία;

Ομιλήτρια ήταν η εξαιρετική κ. Ρόζου Ευγενία, Ψυχολόγος MSc Σχολική Ψυχολογία, Ειδικευόμενη στη Συστημική –

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ομιλία για γονείς στις 16 Μαρτίου 2016

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ομιλία – συζήτηση που διοργάνωσε το Νηπιαγωγείο Αιγείρας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας και το  Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας «Καλλίπολις» με θέμα:

«ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ: μιλάμε αλλά επικοινωνούμε;»

Το θέμα ανέπτυξε η κ. Γεωργοπούλου Γιώτα, Αναπλ. Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Εθνική μας Εορτή

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Εθνικές Επετείους ανοίγουν και κλείνουν πάντα με τον Εθνικό μας Ύμνο τον οποίο έχουν μάθει και τραγουδούν τα παιδιά. Ακολουθεί το πρόγραμμα της γιορτής που φέτος εξελίχθηκε ως εξής:

media-share-0-02-04-b34904b2bc0d481abb46cd96f6a3a2659e5209d9d2d48a3edd5cd5b32aa07033-Picture » Διαβάστε όλο το άρθρο

Σπιτικό Χειροποίητο Σαπούνι!

 

Στα πλαίσια της Συνεργασίας του Νηπιαγωγείου μας με τους  Κοινωνικούς Φορείς και λόγω της ενασχόλησής μας με την ελιά,  το ελαιόλαδο και τα  προϊόντα τους, έγινε  στο Νηπιαγωγείο μας παρουσίαση του τρόπου παρασκευής σαπουνιού από ελαιόλαδο.

Την παρουσίαση έκανε η  υπεύθυνη του σαπουνοπωλείου Αιγείρας Μισυρλού κ. Νατάσα Σμυρνιώτη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Κατ’ αρχάς

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η Συγγραφέας Ευσταθίου Αναστασία στο Νηπιαγωγείο μας

Η Αναστασία Ευσταθίου γεννημένη στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας, ζει στην Ακράτα, είναι διευθύντρια στο 2ο Δημ. Σχ. Ακράτας και έχει πλούσια εκπαιδευτική, συγγραφική και πολιτιστική δραστηριότητα με πολλές  διακρίσεις. 
Ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας μετά από πρόσκληση των παιδιών να μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Η Γερακίνα και ο Πρίγκιπας Νερένιος»

To Ι.Ο.ΑΣ. στο Νηπιαγωγείο μας

Στο Νηπιαγωγείο μας παρουσιάστηκε   το βιωματικό-διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για τα παιδιά της Π/βάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια».

IOAS_AFISA_SXOLEIA_ANOIXAN_LR_1738

Το πρόγραμμα  έχει σχεδιαστεί από έμπειρους παιδαγωγούς και ειδικούς

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Τα Ευέλικτα καπάκια

WP_20161012_16_14_06_ProΤο Νηπιαγωγείο Αιγείρας για τρίτη χρονιά, συνδράμοντας στην προσπάθειά του Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων να αποκτήσουν ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια προτρέπει τους μαθητές/τριες του σχολείου μας και τους γονείς τους να συμμετέχουν στην δράση  «Τα ευέλικτα καπάκια»,  συλλέγοντας τα πλαστικά

 » Διαβάστε όλο το άρθρο