200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η ελληνική επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, αφού οδήγησε, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενέπνευσε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων διαδοχικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις και εμψύχωσε τους Έλληνες σε καιρούς δοκιμασίας.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Μένουμε σπίτι

Συμφωνώντας με την η καμπάνια του Υπουργείου Υγείας τονίζουμε:

Μένουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, βγαίνουμε μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, καθυστερούμε τη διασπορά

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Στήριξη σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Eνόψει της εορτής των Χριστουγέννων, στο Νηπιαγωγείο μας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης  τα οποία μέσω του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αιγείρας  διατέθηκαν  σε οικογένειες της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες οικονομικές και  προβλήματα διαβίωσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν με προθυμία στην έκκλησή μας και στήριξαν την προσπάθεια αυτή.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

καθαρί…ΖΟΥΜΕ!

Ο Λαμποίκος, ο συμβολικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών της Αιγιάλειας σχετικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας!

Με έμφαση στη

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Στο χαμόγελο του παιδιού

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Τέμενη Αιγίου επισκεφθήκαμε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου μας για να παραδώσουμε τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού που έφεραν με μεγάλη προθυμία στο Νηπιαγωγείο μας τα παιδιά. Ευχαριστούμε πραγματικά όλους για την πρόθυμη συμμετοχή τους!

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ευχαριστίες

Αχρίαστα να είναι! Όμως εμείς οφείλουμε να τα έχουμε στο φαρμακείο μας για παν ενδεχόμενο!

Ευχαριστούμε λοιπόν πολύ την κα Βίβιαν Αναστασοπούλου για την προσφορά φαρμακευτικου υλικού για το φαρμακείο του σχολείου

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Στο Χαμόγελο του Παιδιού

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Τέμενη Αιγίου επισκεφθήκαμε τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί, οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου μας για να παραδώσουμε τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού που έφεραν με μεγάλη προθυμία στο Νηπιαγωγείο μας τα παιδιά.

. » Διαβάστε όλο το άρθρο

Μια Καλοκαιρινή Γιορτή Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Τραγούδια καλοκαιρινά, θαλασσινά, βαθιά ελληνικά, … βασισμένα στους στίχους του μεγάλου μας ποιητή. Τραγούδια και ποιήματα που τελικά αφορούν τη δική του αλλά και τη δική μας  Ελλάδα, γιατί συχνά η Ελλάδα που βιώνουμε είναι κάπως διαφορετική από αυτή που έχουμε μέσα μας.

Λέει: ΚΑΤΟΙΚΗΣΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ που ‘βγαινε από την άλλη, την
πραγματική,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

«Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε φέτος με τη δημιουργία μιας Αφίσας, στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα των Παιδιών «Να σας γνωρίσω τους φίλους μου τα παιδιά του κόσμου»

Το Πρόγραμμα οργανώθηκε από την  Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του ευρύτερου  προγράμματος  «Τα Παιδιά

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η μητέρα γιορτάζει!

Ξέρει να σου διαβάζει τις σκέψεις, μέσα στο χάος.

Ξέρει να σου μιλάει σε δύσκολες στιγμές, μέσα σου να κοιτάζει.

Και όσο και αν δείχνεις πράος, να βλέπει τις κρυμμένες φουρτούνες και αστραπές.

Η μάνα είναι μιά σε ολόκληρη την πλάση, σε ανθρώπους, ζώα και πουλιά, σε

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εμείς και τα Ευέλικτα καπάκια

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Προϊσταμένη του  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ  κ. Τσώνη Μαρία, παρέδωσε στους Υπεύθυνους της δράσης «Τα ευέλικτα καπάκια», τα  πλαστικά καπάκια που συνέλεξαν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας.

media-share-0-02-04-400e2ade15b34546221616e2ea429a3d3fdabb95d81ef27915a3d73771d5f0c6-Picturemedia-share-0-02-04-50a9bbe8c0b18c02f36f425f22de9aa7a6a12c2b838ba8a36449bf26ab299d6c-Picture » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ομιλία για γονείς στις 6 Μαϊου 2015

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου  Αιγείρας οργάνωσε  με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 18:30 μία ανοιχτή διάλεξη – συζήτηση με θέμα: 

Παιδικός εκφοβισμός:

Ποιές είναι οι αιτίες και  ποιός  ο ρόλος της οριοθέτησης από την πολύ μικρή ηλικία;

Ομιλήτρια ήταν η εξαιρετική κ. Ρόζου Ευγενία, Ψυχολόγος MSc Σχολική Ψυχολογία, Ειδικευόμενη στη Συστημική –

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ομιλία για γονείς στις 16 Μαρτίου 2016

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ομιλία – συζήτηση που διοργάνωσε το Νηπιαγωγείο Αιγείρας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας και το  Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας «Καλλίπολις» με θέμα:

«ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ: μιλάμε αλλά επικοινωνούμε;»

Το θέμα ανέπτυξε η κ. Γεωργοπούλου Γιώτα, Αναπλ. Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Εθνική μας Εορτή

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Εθνικές Επετείους ανοίγουν και κλείνουν πάντα με τον Εθνικό μας Ύμνο τον οποίο έχουν μάθει και τραγουδούν τα παιδιά. Ακολουθεί το πρόγραμμα της γιορτής που φέτος εξελίχθηκε ως εξής:

media-share-0-02-04-b34904b2bc0d481abb46cd96f6a3a2659e5209d9d2d48a3edd5cd5b32aa07033-Picture » Διαβάστε όλο το άρθρο