Ολοήμερο Τμήμα Νηπιαγωγείου Αιγείρας – Καράβι σε ταξίδι

Ύστερα από την Κατανομή των Παιδιών σε Τμήματα γα το Σχ. Έτος 2016-2017 με βάση τις αρχές της ισαριθμίας και της ισοκατανομής όσον αφορά τις ηλικίες (ίσος αριθμός νηπίων και προνηπίων στα δύο τμήματα), το φύλο (ίσος αριθμός αγοριών και ίσος αριθμός κοριτσιών) και τις μαθησιακές ανάγκες σύμφωνα με το ΦΕΚ 2670 τ.Β /27 -8-2016 “Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου” http://grafis.sch.gr/public.php?service=files&t=52b8826baae6bf94d30af4bc7a033073  και όχι με βάση την ώρα αποχώρησης που ίσχυε με το παλιό πρόγραμμα των προηγούμενων χρόνων, τα παιδιά που μένουν και παρακολουθούν το απογευματινό ολοήμερο πρόγραμμα μοιράστηκαν και στα δύο πρωινά τμήματα.

Το μεσημέρι λοιπόν προκύπτει το θέμα του δεσίματος της νέας αυτής ομάδας

Το παιχνίδι (βασικό εργαλείο στα χέρια των Νηπιαγωγών) και συγκεκριμένα το θεατρικό παιχνίδι μας έδωσε τη λύση!

Αφού μαζευτήκαμε και τα έντεκα παιδάκια του Ολοήμερου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων καθίσαμε στη μοκέτα που βρίσκεται στη μέση της αίθουσας και αρχίσαμε να συζητάμε, να τραγουδάμε και να αφηγούμαστε τις αναμνήσεις μας από τις καλοκαιρινές μας διακοπές που μέσα Σεπτεμβρίου είναι πολύ πρόσφατες.  Ετσι μας προέκυψε το ταξίδι με το καράβι που “είναι ένα μεγάλο…..  και είναι πάνω στο νερό……   και έχει γύρω γύρω θάλασσα…..”

Ας φανταστούμε λοιπόν πως η μοκέτα είναι το μεγάλο καράβι που ταξιδεύει πάνω στο νερό και το δάπεδο γύρω μας είναι η θάλασσα….

Και το παιχνίδι ξεκινάει….. θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί….

  • Γινόμαστε τουρίστες που κάνουν ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα
  • Ύστερα ναύτες που το σκουπίζουν και το καθαρίζουν και το βάφουν…..
  • Αμάν τι τρικυμία είναι αυτή!
  • Άνθρωπος στη θάλασσα!!!!
  • WP_20161005_15_25_13_Pro
  • Χάλασαν οι μηχανές εμπρός στα κουπιά!
  • Τελείωσαν οι προμήθειες! Ας ψαρέψουμε για να φάμε….
  • WP_20161005_15_27_01_Pro
  • Επιτέλους στεριά στον ορίζοντα!

και επιτέλους εμείς είμαστε πια ομάδα με κοινές εμπειρίες, χαμόγελα και οικειότητα !

Ύστερα έψαξα να βρω ένα τραγούδι – ύμνο της ομάδας μας. Σκέφτηκα πολλά. Κατέληξα στο “Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο” του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το οποίο ακούμε και τραγουδάμε πια κάθε μέρα με το που μαζευόμαστε το μεσημέρι.

Στην πορεία οι ναύτες έβαψαν το καράβι τους και ύστερα ζωγράφισαν , έκοψαν και κόλλησαν επάνω τον εαυτό τους, βάλαμε και τα πανιά και τη θάλασσα, του δώσαμε όνομα…..

WP_20160930_13_29_43_Pro

WP_20161013_13_36_32_Pro

Το Ολοήμερο Τμήμα της Αιγείρας λοιπόν για το Σχ. Έτος 2016-2017 είναι καράβι σε ταξίδι! Ταξίδι γνώσης, χαράς και εμπειριών! Καλή Σχολική Χρονιά