Προσωπικοί υπολογιστές και υπολογιστές παλάμης

Οι προσωπικοί υπολογιστές ή αλλιώς PC, αποτελούν την πιο συνηθισμένη κατηγορία υπολογιστών. Είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με αυτόνομη μονάδα επεξεργασίας, οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι που χρησιμοποιούνται συνήθως από έναν χρήστη και κυρίως για εφαρμογές όπως επεξεργασία κειμένου, προγραμματισμό, παιχνίδια και σύνδεση στο διαδίκτυο. Χωρίζονται στις παρακάτω υποκατηγορίες :

Desktop PC (επιτραπέζιος υπολογιστής)
O επιτραπέζιος υπολογιστής ή υπολογιστής γραφείου είναι είδος προσωπικού υπολογιστή για χρήση στο γραφείο ή το σπίτι. Χαρακτηρίζεται επιτραπέζιος γιατί συνήθως η οθόνη αλλά και η κύρια μονάδα του (κουτί ή πύργος) τοποθετούνται επάνω σε γραφείο.

 Laptop (φορητός υπολογιστής)
Φορητός Υπολογιστής (Laptop Computer/Notebook) είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μικρού μεγέθους και βάρους με εύκολη μετατρεψιμότητα, που διαθέτει ενεργειακή αυτονομία. Συνήθως ανήκει στους υπολογιστές τέταρτης γενιάς.

Tablet (Υπολογιστές χειρός)
Ένας υπολογιστής ταμπλέτα ή tablet είναι ένας φορητός υπολογιστής ή προσωπικός ψηφιακός βοηθός και είναι σε μέγεθος μεγαλύτερο από ένα κινητό τηλέφωνο , ενσωματωμένο σε μια επίπεδη οθόνη αφής και κυρίως λειτουργεί αγγίζοντας την οθόνη αντί να χρησιμοποιεί ένα φυσικό πληκτρολόγιο. Στην ίδια κατηγορία τοποθετούμε και τα κινητά τηλέφωνα τα οποία με τη σημερινή τους μορφή ουσιαστικά είναι τηλέφωνα με δυνατότητες φορητών
υπολογιστών.

Wearables (Συσκευές που φοριούνται)
Είναι η νέα πρωτοποριακή σειρά από «έξυπνα» αξεσουάρ που μπορoύν να «φορεθούν» στο χέρι σου σαν περικάρπιο ή ρολόι, στη μέση σαν ζώνη ή ακόμα σαν ένα μικρό κόσμημα και μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών συνδέονται και συγχρονίζονται με το Smartphone ή το tablet σου. Λειτουργούν συνδυαστικά με τη συσκευή και συλλέγουν πληροφορίες & δεδομένα τα οποία παρουσιάζονται στην οθόνη της συσκευής μέσω των εφαρμογών του κινητού.

Ελέγξτε τις γνώσεις σας κάνοντας το κουίζ εδώ