Moodlearning

Αναζήτηση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

RSS Εορτολόγιο

Pentium G4560

Αν και είναι ακόμα νωρίς για να οδηγηθούμε σε απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα, φαίνεται ότι ο νέος Pentium G4560 αρχιτεκτονικής Kaby Lake, θα αποτελέσει μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά CPU του 2017.

Αυτό διότι, σύμφωνα με τα πρώτα benchmarks του επεξεργαστή, που πραγματοποίησε το ComputerBase.de, αυτός φαίνεται να έχει εξαιρετικά ανταγωνιστικές επιδόσεις, ενώ κοστίζει πολύ λίγα χρήματα [στη χώρα μας μπορεί να τον βρει κανείς από περίπου €80].

Δεν είναι έτσι απίθανο ο συγκεκριμένος επεξεργαστής να αποτελέσει τη βάση πολλών οικονομικών συστημάτων για gaming, αφού εκτιμάται ότι θα μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και ισχυρότερες κάρτες γραφικών, όπως η GeForce GTX 1060 και η Radeon RX 480, χωρίς να προκαλεί σημαντικό bottlenecking, τουλάχιστον στους περισσότερους τίτλους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Intel Pentium 7ης γενιάς, αν και διαθέτουν μόνο δύο φυσικούς πυρήνες, υποστηρίζουν την τεχνολογία Hyper-Threading, που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται περισσότερα νήματα σε ορισμένα σενάρια χρήσης. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Pentium G4560, αυτός χρονίζεται στα 3,50 GHz, διαθέτει 3 ΜΒ μνήμης cache τρίτου επιπέδου, ενώ έχει TDP στα 54 Watt.

Σε κάθε περίπτωση, αν σκοπεύετε να αγοράσετε νέα CPU σύντομα, αξίζει να εξετάσετε την περίπτωση των “μικρότερων” Pentium, ωστόσο, καλό είναι πριν πάρετε κάποια οριστική απόφαση να περιμένετε λίγες ακόμα εβδομάδες, ώστε να γίνουν διαθέσιμα τα αποτελέσματα περισσότερων benchmarks.

Πηγή: PCMagazine

Πηγή γραφήματος: ComputerBase.de