Δράσεις του σχολείου μας

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα  10/12/2019 τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούμε φέτος στο σχολείο μας με θέμα τα μέσα μεταφοράς και την κυκλοφοριακή αγωγή. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου, όπως τον κεντρικό αεροσταθμό, το χώρο διαχείρισης των αποσκευών αλλά και τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Ενημερώθηκαν  για τον τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου  και τους κανόνες της αεροπλοϊας. Τέλος επισκέφτηκαν την πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια εντυπωσιακή επίδειξη από τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ευχαριστούμε θερμά για αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία όλους τους εργαζομένους του αεροδρομίου Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα την Κα Νικολουδάκη Στέλλα για την ξεχωριστή ξενάγηση αλλά κυρίως για τη θερμή φιλοξενία!

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό 3rd  You smile awards ,από το Χαμόγελο του παιδιού.

https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/3rd%20yousmile-awards-ta-paidia-mporoun-na-kanoun-ton-kosmo-mas-kalitero-as-ta-empisteitoumeyousmileawards/?fbclid=IwAR2GgckAmAqzWRVdwpyOEEuwX75Qeoqlds5KN1jTaLGD2UT6Hd-huX96rdo

Το βίντεο για το Κοργιαλένειο Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου με το οποίο συμμετείχαμε στον παραπάνω διαγωνισμό και που δημιούργησαν οι μαθητές μας σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Αγίας Θέκλης:

https://youtu.be/x80YOWoir5A

 

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. 

Στις 2 Απριλίου, ανήμερα των γενεθλίων  του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται παγκοσμίως το παιδικό βιβλίο. Στις 6 Απριλίου 2019  γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου  στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου . Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι καινοτόμες δράσεις 7 νηπιαγωγείων του νησιού μας με θέμα το παιδικό βιβλίο.  Την διοργάνωση ανέλαβαν το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ιονίων Νήσων και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών . Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε και το συνεργατικό πρόγραμμα που υλοποίησε το νηπιαγωγείο μας τη φετινή σχολική χρονιά σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία Αγίας Θέκλης και Σάμης. Ανάμεσα σε άλλες δράσεις παρουσιάστηκε και το παραμύθι που έφτιαξαν τα παιδιά των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων, με τίτλο «Ένα δέντρο διαφορετικό» .

Το παραμύθι που έφτιαξαν τα παιδιά των τριών συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων. Το παραμύθι εκτός από την έντυπη μορφή του, υπάρχει και σε ψηφιακή , όπου και παρουσιάστηκε στα πλαίσια της παραπάνω εκδήλωσης.

 

 

Υλοποίηση περιβαλλοντικού προγράμματος

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018, στο σχολείο μας υλοποιήσαμε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «Προστατευόμενα είδη του τόπου μας». Κατά τη διάρκεια ενασχόλησής μας με το θέμα αυτό, υλοποιήσαμε πολλές δράσεις εντός αλλά και εκτός του νηπιαγωγείου. Η επίσκεψή μας στην παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέττα- καρέττα  ,Μούντα στον Κατελειό , ήταν μία από αυτές. Το περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στις 3 Ιουλίου 2018, στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη της Ζακύνθου, στη διεθνή συνάντηση «Οι δεδομένες αξίες της ζωής μας», που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων Ξενοπούλειου Παιδικής Βιβλιοθήκης και το Διεθνή Οργανισμό «Living Values in Education».

Η παρουσίαση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

http://livingvalues.net/greece

 

 

Συνεργατικό πρόγραμμα 4 σχολείων

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 το σχολείο μας συμμετείχε σε συνεργατικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομια του νησιού μας. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν επίσης τα νηπιαγωγεία της Σάμης, της Αγίας Θέκλης καθώς επίσης και τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου. Κατά τη διάρκεια ενασχόλησής μας με το πρόγραμμα υλοποιήθηκαν πολλές δράσεις εντός του σχολείου, αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις . Στο τέλος της σχολικής χρονιάς εκδόθηκε σχετικό αναμνηστικό βιβλιαράκι με τις σημαντικότερες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα αυτό.