Εγγραφές στο νηπιαγωγείο

Σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. Φ.6/55114/Δ1 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ  το διάστημα 15-30 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο . Εγγραφές μετά τις 30 /5 θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Δ/ντή /ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Στο νηπιαγωγείο για την σχολική χρονιά 2020 -2021 εγγράφονται   μαθητές γεννημένοι το 2015 και  2016. Η εγγραφή των ήδη εγγεγραμμένων προνηπίων θα γίνει αυτεπάγγελτα.  Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική.

Στο νηπιαγωγείο Φαρακλάτων εγγράφονται τα νήπια της κοινότητας Φαρακλάτων (Φαρακλάτα, Ραζάτα ,Προκοπάτα) .

Η διαδικασία εγγραφής είναι η ακόλουθη:

  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του με χρήση κωδικών taxisnet.
  2. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

    Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το τέκνο/τα τέκνα για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, οι γονείς μπορούν  να εισάγουν μόνοι τους τα ως άνω στοιχεία του νηπίου/ προνηπίου και να τεκμηριώσουν τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή.

    Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

    1) Τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή.

    2) Τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

    3) Το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας (δεν αφορά την περίπτωση του νηπιαγωγείου Φαρακλάτων, καθώς δεν υπάρχει συστεγαζόμενη σχολική μονάδα).

    4) Εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα (8:15 έως 16:00)  ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (ώρα προσέλευσης 7:45). Δικαίωμα εγγραφής στο τμήμα πρόωρης υποδοχής έχουν μόνο τα παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

    5) Τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και στη συνέχεια:

    6) Επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

    Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

    *Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει για την πορεία της αίτησης και  ενημερώνονται για τυχόν διορθώσεις . Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

    Έγγραφα που πρέπει  να φέρετε στο νηπιαγωγείο, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή και εντός της προθεσμίας (από 15 έως 30 Μαϊου)

    1. Βεβαίωση του φορέα εργασίας ή κάρτα ανεργίας για εγγραφή στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (ώρα λήξης 16:00).

    2) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας συμπληρωμένο και σφραγισμένο από παιδίατρο (επισυνάπτεται παρακάτω).

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα στο νηπιαγωγείο κατά το διάστημα 15-30 Μαΐου  ώρες: 9:00-12:00.

Οδηγίες χρήσης – εφαρμογής για γονείς/κηδεμόνες:

https://drive.google.com/file/d/1LhkhwDLFDFxXTeiYgZmLHB5PUQ-ThaOc/view?fbclid=IwAR2PIGeNNW-WXoZIG5i8yDJEoiPkh1kJbaTWuiDUPf7v2WcGRQyEwVDUT1w



Λήψη αρχείου