Δυνατότητες περιορισμού στην πρόσβαση των αναρτημένων βίντεο, στην υπηρεσία video.sch.gr

Στην υπηρεσία video.sch.gr  μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από βίντεο και αρχεία ήχου τα οποία έχουν δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο μέσα στις σχολικές κοινότητες απεικονίζοντας δραστηριότητες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορούν να αναρτούν βίντεο όλοι οι εκπαιδευτικοί με τη χρήση του λογαριασμού τους στο ΠΣΔ.  Τα βίντεο που αναρτώνται μπορούν να είναι διαθέσιμα ανοικτά στο ευρύ κοινό αλλά επίσης είναι δυνατό να είναι ορατά μόνο από περιορισμένη ομάδα χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ένας εκπαιδευτικός αναρτά ένα βίντεο αλλά και στα ήδη αναρτημένα από αυτόν βίντεο,  έχει τη δυνατότητα  να ορίσει σε ποιους θα είναι διαθέσιμα τα βίντεο. Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Σε όλους, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στην πλατφόρμα με λογαριασμό ΠΣΔ
  • Μόνο στους πιστοποιημένους χρήστες. Σε αυτή την περίπτωση όλοι οι χρήστες του ΠΣΔ που θα συνδεθούν στην πλατφόρμα μπορούν να δουν το βίντεο.
  • Μόνο στους χρήστες του σχολείου στο οποίο ανήκει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός. Στην περίπτωση που ο εκπαιδευτικός κάνει μάθημα σε περισσότερα από ένα σχολεία, μπορεί να επιλέξει το βίντεο να είναι διαθέσιμο σε ένα ή περισσότερα από τα σχολεία στα οποία διδάσκει.
  • Μόνο σε συγκεκριμένους χρήστες του ΠΣΔ. Σε αυτή την περίπτωση, ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να εισάγει τις διευθύνσεις email οι οποίες αντιστοιχούν στους χρήστες του ΠΣΔ στους οποίους είναι δυνατή η πρόσβαση. Η συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα για τους μαθητές ενός Τμήματος ή για τους δασκάλους ενός σχολείου.

 

Επιπλέον, ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να αποφασίσει σχετικά με το αν θα είναι ορατό το βίντεό του σαν τίτλος στην αρχική σελίδα και σε κάθε κατάλογο βίντεο που διαθέτει η πλατφόρμα. Εφόσον κρύψει το βίντεο από τις σελίδες της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να το δουν μόνο αν γνωρίζουν την απευθείας διεύθυνσή του.

Μία ακόμα επιλογή που διατίθεται είναι σχετικά με το αν θα επιτρέπεται ο κάθε χρήστης να κατεβάσει το αρχείο βίντεο στον υπολογιστή του ή αν θα μπορεί μόνο να το δει online μέσω της πλατφόρμας.

Ολοκληρώνοντας, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αναρτούν βίντεο και να τα διαθέτουν με διάφορους περιορισμούς, ανάλογα με το σκοπό που αυτά εξυπηρετούν.

Περισσότερες πληροφορίες