Χριστούγεννα στο ψηφιακό πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου με το ολοκαίνουργιο προβολικό του σύστημα υποδέχεται και αυτές τις γιορτές το κοινό με οκτώ εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 9469600. Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι φετινές παραστάσεις:

«Το Αστρο των Χριστουγέννων»: Μια εντυπωσιακή όσο και επίκαιρη λόγω των ημερών ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια. Η παράσταση διερευνά μερικά δημοφιλή ερωτήματα και οπτικοποιεί την αναζήτηση του αινιγματικού κοσμικού φαινομένου που, σύμφωνα με τις Γραφές, οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Αστρο»; Ηταν άραγε μετεωρίτης, κομήτης ή βολίδα; Νόβα ή σουπερνόβα; Ισχύει άραγε η εικασία του Κέπλερ πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

«Polaris»: To διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας. Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο Πόλους της Γης. Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ώς τον Αρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν! Προτείνεται για παιδιά 5 ετών και άνω.

«Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας»: Η ψηφιακή αυτή παράσταση μας προσκαλεί να γνωρίσουμε και να δούμε τα πιο εντυπωσιακά και βίαια φαινόμενα του Ηλιακού μας Συστήματος. Από ανέμους που πνέουν στον Ποσειδώνα με ταχύτητες 2.000 km/h έως τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία και τις ηλιακές καταιγίδες που μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, όμως, αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: του Πολικού Σέλαος. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

«Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων»: Ενα συναρπαστικό ταξίδι στα βάθη του χρόνου, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στη Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

«Κρυμμένο Σύμπαν»: Ενα γοητευτικό ταξίδι έως τα βάθη του Διαστήματος με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Εκπληκτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης του Διαστήματος επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους Γαλαξίες, να δουν αστέρια που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης. Η παράσταση προτείνεται για παιδιά 9 ετών και άνω και ενήλικες.

«Το μέλλον στο Διάστημα»: Οσο μακρύτερα στοχεύουμε στο Διάστημα τόσο μεγαλύτεροι είναι οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Η νέα ψηφιακή παράσταση επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα που σχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

«Ταξίδι στο Διάστημα»: Η ταινία μεγάλης επιφάνειας «Ταξίδι στο Διάστημα» παρουσιάζει τα μεγάλα επιτεύγματα των διαστημικών λεωφορείων και των τολμηρών πρωτοπόρων που συμμετείχαν σε αυτά. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

«Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος»: Ψηφιακή παράσταση που μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι με προορισμό τους αστεροειδείς και τους κομήτες. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Σχετικά με ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι δάσκαλος στο 10( Δέκατο ) Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Υπηρετώ την εκπαίδευση για 33 έτη.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ψυχαγωγία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση